Knokke-Heist bezoeken als toerist?

GEANNULEERD Uitstap Genk: Labiomista & C mine
Begeleide rondleiding

LABIOMISTA is een permanent en evoluerend kunstwerk dat je uitnodigt, uitdaagt en inspireert. Het is een broedplek voor tal van nieuwe ideeën, creaties, projecten en samenwerkingen. Door de unieke samenwerking tussen kunstenaar Koen Vanmechelen en Stad Genk ontdekt je een gedeelde visie over het potentieel van identiteit & diversiteit op verschillende manieren. Zo ontstaat een diepgaande en unieke kruisbestuiving tussen kunstenaar en stad, mens en maatschappij. Op de fundamenten van het mijnverleden en de oude dierentuin van Zwartberg evolueert een project dat je meeneemt in de unieke visie van Koen Vanmechelen en zijn levenswerk op vlak van identiteit, fertiliteit & bioculturele diversiteit. In een 24 hectare groot park ontdek je een openluchtexpositie met tal van zijn (levende) kunstwerken en installaties.
In 1988 sluit de mijn van Winterslag. Stad Genk is op zoek naar een nieuwe bestemming voor deze mijn en zo ontstaat in 2000 het idee om in de gebouwen een creatieve hub, C-mine te laten ontpoppen. Hier draait alles rond educatie, creatieve economie, recreatie en artistieke creatie. In C-mine valt van alles te ontdekken en beleven. Wij bieden jullie graag twee toppers aan.
Welkom in het atelier van Piet Stockmans. Delfts blauw kende je al. Maar wist je dat er ook ‘Pieter Stockmansblauw’ bestaat? ‘Het blauw van een Belgische zomerhemel’, zo omschrijft de kunstenaar zelf zijn creatie. Voor zijn porseleinkunst combineert Stockmans pure ambacht met innovatieve, experimentele technieken. Elke collectie wordt van A tot Z gemaakt in zijn eigen atelier op C-mine. Bekende realisaties zijn de trofee van de Memorial Vandamme en het bord voor het prinselijk huwelijk in Monaco.
Het energiegebouw was vroeger de machinekamer van de mijn. Ook nu klopt hier het hart van de site. Tussen de blinkende, prachtig gerestaureerde machinerie vind je het bezoekerscentrum. Op de verkenningstocht van het energiegebouw gaat het boeiende verleden naadloos over in het creatieve, innovatieve heden. Lokaal en internationaal talent vinden hier hun broedplaats. We verkennen met een stadsgids alle hoeken van dit indrukwekkend gerestaureerde gebouw.

Verder lezen
Wanneer
08:00 tot 19:30
Prijs
€ 66
€ 61 KH uitpas
Organisatie
Cultuur Knokke-Heist
Leeftijd
Volwassenen (18+)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter