Knokke-Heist bezoeken als toerist?

GEANNULEERD - Zwintriathlon
Sportactiviteit

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gaat de Zwintriathlon niet door in 2020. We verwelkomen jullie graag terug op dit evenement in 2021.

Op woensdag 2 september is Knokke-Heist andermaal in de ban van triatlon. Dan zakken 1.100 deelnemers af naar Knokke-Heist voor de 22ste editie van deze internationale ¼ triatlon met start in het Nederlandse Sluis en aankomst op het strand van Knokke-Heist. Op deze hoogmis van de triatlon gaan zij de uitdaging aan om 1 km te zwemmen in de Damse Vaart, 45 km te fietsen in de Nederlandse en Belgische polders en 10 km te lopen op de Zeedijk van Knokke-Heist.

Door de jaren heen is de Zwintriathlon uitgegroeid tot een massa-sportklassieker, waar zowel de recreant als de professionele triatleet zich thuis voelt. In de kop van de wedstrijd strijden de internationale toptriatleten met naam en faam voor de dagzege. The Battle of the sexes waarbij er een extra premie is weggelegd voor de eerste triatleet die finisht, zorgt daarbij voor een extra pigment. Dankzij ontelbare ballonnen wordt de startlocatie te Sluis en het loopparcours op de Zeedijk omgetoverd tot een kleurrijk forum waarop dichte drommen supporters de gladiatoren enthousiast aanmoedigen. De gepersonaliseerde wedstrijdnummers zijn hierbij een dankbaar gegeven. Aangemoedigd door talrijke supporters zwemmen, fietsen en lopen de triatleten van het ene muziekkorps naar de volgende djembé-band en proberen zo hun lange voorbereiding af te ronden met een uitmuntende persoonlijke prestatie. Een handvol bekende Nederlanders en Vlamingen en zo’n 20-tal ludieke deelnemers die er voor kiezen om de wedstrijd verkleed tot een goed einde te brengen, oogsten steeds extra lof en aanmoedigingen.

www.zwintriathlon.be

Verder lezen
Wanneer
13:30 tot 18:00
Waar

Evenementenstrand
Zeedijk-Duinbergen 337
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Organisatie
Sportdienst Knokke-Heist

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter