Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Geleide avondnatuurwandeling in het duingebied 'Directeur Generaal Willemspark' - 22 jul
Landschap of natuurgebied
Begeleide rondleiding

Thema: De rijke flora van grijze duinen en schraalgraslanden.

De buitenduinen van het Dir. Gen. Willemspark bestaan uit een fossiele zeereep en gefixeerde duingraslanden, afgewisseld met opslag van Witte abeel, Rimpelroos & Duindoorn. Ze zijn heel interessant voor hun vegetatie met vrij zeldzame soorten als Zeewinde, Wit vetkruid, Kruipend stalkruid en Gewone vleugeltjesbloem. Dit zijn typische soorten van wat oudere schrale duingraslanden en duinpannen.

Maar uiteraard treffen we er ook de algemenere soorten van schrale duingraslanden aan, zoals Geel walstro, Groot duinsterretjesmos, Jacobskruiskruid, Grote teunisbloem, Grote zandkool & Veldhondstong.

De bloemenweelde trekt in deze periode ook tal van insecten als vlinders, zweefvliegen en hommels aan. De laatste jaren is in de open zandige stukken ook de eerder zeldzame Blauwvleugelsprinkhaan in het duin opgedoken.

Praktisch: Eigen mondmasker & voorinschrijving 24 uur voor aanvang wandeling via website www.natuurexploratie.be verplicht. Voor niet-leden voorafbetaling deelnameprijs door storting op rekening verplicht (zie info website). Verrekijker en eventueel loep aangeraden.

Organisatie: Natuurexploratie – www.natuurexploratie.be

Gids: Patrick Demaecker - tel. 050 519 101 of 0475 40 79 29

Verder lezen
Wanneer
19:00
Waar

Hoek Zeedijk Heist en Parkstraat
Zeedijk-Heist 299
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Prijs
€ 2.50
Gratis voor leden van Natuurexploratie. Andere deelnemers 2,50 euro en max. 5,00 euro/gezin. Kinderen onder de 12 jaar gratis


Organisatie
Natuurexploratie

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter