Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Geleide avondnatuurwandeling in het duingebied 'Directeur Generaal Willemspark' - 12 aug
Landschap of natuurgebied
Begeleide rondleiding

Thema: De kwetsbaarheid en immense schoonheid van de flora van duingraslanden.

Het zomerse duin kent in augustus normaal nog een prachtige bloei met tal van zeldzamere soorten, zoals Wit vetkruid, Gewone vleugeltjesbloem en Brede wespenorchis, maar ook algemenere soorten als Kruipend stalkruid, Jacobskruiskruid, Geel walstro en Bezemkruiskruid. Dit zijn de typische soorten van gestabiliseerde schrale duingraslanden en duinbos.

Ook in de struikvegetatie van het duin vinden we hier, naast de Duindoorn die alom aanwezig is in dit biotoop, een aantal typische soorten voor wat oudere duinen, zoals Wilde liguster en toch ook wel een aantal opmerkelijke soorten.

Tijdens deze avondwandeling kijken we ook uit naar insecten, zoals het Gamma-uiltje, die in augustus een van de meest voorkomende nachtvlinders is. Maar uiteraard zijn in het duingebied op dat ogenblik ook nog dagvlinders actief, zoals Bruin & Oranje zandoogje, Distelvlinder en Atalanta.

Praktisch: Eigen mondmasker & voorinschrijving 24 uur voor aanvang wandeling via website www.natuurexploratie.be verplicht. Voor niet-leden voorafbetaling deelnameprijs door storting op rekening verplicht (zie info website). Verrekijker en eventueel loep aangeraden.

Organisatie: Natuurexploratie – www.natuurexploratie.be

Gids: Patrick Demaecker - tel. 050 519 101 of 0475 40 79 29

Verder lezen
Wanneer
19:00
Waar

Hoek Zeedijk Heist en Parkstraat
Zeedijk-Heist 299
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Prijs
€ 2.50
Gratis voor leden van Natuurexploratie. Andere deelnemers 2,50 euro en max. 5,00 euro/gezin. Kinderen onder de 12 jaar gratis


Organisatie
Natuurexploratie

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter