Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Geleide natuurwandeling in de Cadzandduintjes en de strandvlakte van de Zwinmonding
Landschap of natuurgebied
Begeleide rondleiding

Thema: Flora en fauna van duin, strand en slik.

Tijdens de wandeling door de duinen kijken we uit naar de nazomerbloeiers van het duin. Soorten als Jacobskruiskruid, Zeepkruid, Kromhals & Grote teunisbloem staan nog in volle bloei. Diverse vlindersoorten, hommels & zweefvliegen foerageren op deze bloeiende planten. Ook de eerste naar het zuiden trekkende zangvogels zoals Zwartkop, Braamsluiper, Grasmus zijn in het duinstruweel aanwezig, waar ze zich te goed doen aan diverse zoete bessen van ondermeer Braam & Gewone vlier.

Bovendien is augustus de hoofdbloeitijd van de schorre. Lamsoor kleurt de schorre hier & daar paars. Maar ook soorten als Gerande schijnspurrie staan mooi in bloei tussen het Klein schorrekruid & de Gewone zoutmelde. Op de verharde dijk langs de zwinmonding vinden we Zeevenkel & Zeekool.

In de Zwinmonding zelf treffen we foeragerende of rustende steltlopers en sternen aan. De sternen jagen er op allerhande visjes & garnalen die bij hoog tij de monding inzwemmen.

Maar in deze periode maken we ook kans op waarneming van doortrekkende groepjes Lepelaars of de toch eerder zeldzame doortrekkende Visarend, die dan dikwijls jaagt in de zwinmonding.

Praktisch: Eigen mondmasker & voorinschrijving 24 uur voor aanvang wandeling via website www.natuurexploratie.be verplicht. Voor niet-leden voorafbetaling deelnameprijs door storting op rekening verplicht (zie info website). Verrekijker en eventueel loep aangeraden.

Organisatie: Natuurexploratie – www.natuurexploratie.be

Gids: Patrick Demaecker - tel. 050 519 101 of 0475 407 929

Verder lezen
Wanneer
14:30
Waar

Parking Infopunt Het Zwin (Cadzand-Bad - Nl)


4506 JC Cadzand-Bad
Nederland

Wegbeschrijving
Prijs
€ 2.50
Gratis voor leden van Natuurexploratie. Andere deelnemers 2,50 euro en max. 5,00 euro/gezin. Kinderen onder de 12 jaar gratis


Organisatie
Natuurexploratie

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter