Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Geleide natuurwandeling in het Vlaams natuurreservaat 'de Zwinduinen' - 8 nov
Landschap of natuurgebied
Begeleide rondleiding

Thema: Herfst in het duin.

Het is volop herfst in het duin. Bij vrij zachte nachttemperaturen en vochtig weer verschijnen allerhande soorten paddestoelen. De paddestoelen in het duin zijn over het algemeen vrij klein, maar vertonen een breekbare schoonheid. In de schrale duingraslanden zijn dat o.m. de kleurrijke, zeldzame wasplaten met opvallende oranjerode en gele kleuren. Maar ook opvallende grote soorten als Geschubde inktzwam en unieke vormen als het Zandtulpje zijn er aan te treffen. Maar ook vele kleine soorten als diverse mosklokjes, Plooirokje, Gesteelde stuifbal, Zwartwitte veldridder en Paarsharttrechtertje.
Het is tevens de tijd van het jaar dat heel wat roofvogels in het duin vertoeven. Dit vergroot de kans op een ontmoeting met Buizerd, Havik en Sperwer. Ook het ijlere bladerdak van het duinbosgedeelte maakt het makkelijker om vogels zoals spechten en Gaai waar te nemen. De mezen verkiezen in het winterhalfjaar nu ook om in gemengde groepen rond te trekken op zoek naar insekten en hun larven. Safety in numbers.

Praktisch: Eigen mondmasker & voorinschrijving uiterlijk vòòr 22 uur de dag vòòr de wandeling via website www.natuurexploratie.be verplicht. Voor niet-leden voorafbetaling deelnameprijs door storting op rekening verplicht (zie info website). Verrekijker en eventueel loep aangeraden. Bij vochtige herfst laarzen noodzakelijk.

Organisatie: Natuurexploratie – www.natuurexploratie.be

Gids: Patrick Demaecker - tel. 050 519 101 of 0475 40 79 29

Verder lezen
Wanneer
14 uur
Waar

Oosthoekplein
Oosthoekplein 21
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Prijs
€ 2.50
Gratis voor leden van Natuurexploratie. Andere deelnemers 2,50 euro en max. 5,00 euro/gezin. Kinderen onder de 12 jaar gratis


Organisatie
Natuurexploratie

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter