Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Geleide natuurwandeling in het Vlaams natuurreservaat 'Sashul' - 30 aug
Landschap of natuurgebied
Begeleide rondleiding

Thema: Nazomertrek!!

In de nazomer is het volop trek van zangvogeltjes, die de kustlijn volgen als een duidelijk afgebakende trekroute. De smalle groene en voedselrijke strook van Sashul vormt een uitstekende rustplaats alvorens het open en gevaarlijke gebied van de achterhaven te kruisen op hun verdere trek naar het zuiden. Vooral de haag en bomenrij met talrijke diverse inlandse soorten langs de oostzijde van het gebied vormen hier een goede en voedselrijke beschutting om wat te rusten en de vetreserves aan te vullen alvorens verder te trekken.

Uiteraard zijn ook de soorten aanwezig die we hier het ganse jaar door kunnen aantreffen, zoals de Kneu, Cetti’s zanger, Grote bonte & Groene specht.

Maar ook doortrekkende libellen zijn hier in deze periode in vrij grote aantallen aan te treffen dankzij het heersende microklimaat tussen de bermen. Vooral de Paardenbijter, de Gewone oeverlibel en diverse soorten van de heidelibellen zijn hier nu aan te treffen.

Eigen mondmasker & voorinschrijving 24 uur voor aanvang wandeling via website www.natuurexploratie.be verplicht. Voor niet-leden voorafbetaling deelnameprijs door storting op rekening verplicht (zie info website). Verrekijker en eventueel loep aangeraden.

Organisatie: Natuurexploratie – www.natuurexploratie.be

Gids: Patrick Demaecker - tel. 050 519 101 of 0475 407 929

Verder lezen
Wanneer
14:00
Waar

Kleine vuurtorentje einde Zeedijk Heist
Zeedijk-Heist 64
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Prijs
€ 2.50
Gratis voor leden van Natuurexploratie. Andere deelnemers 2,50 euro en max. 5,00 euro/gezin. Kinderen onder de 12 jaar gratis


Organisatie
Natuurexploratie

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter