Knokke-Heist bezoeken als toerist?

George Sand & Frédéric Chopin - une invitation, un faire-part / Antje De Boeck 20 uur
Theatervoorstelling

Actrice Antje De Boeck en pianist Thomas Boodts maakten een muziektheatervoorstelling over de Poolse pianist Frédéric Chopin en Franse schrijfster George Sand. De voorstelling toont de eenzame passies van 2 mensen voor elkaar en elk in hun genie, talent. Eenzaam, omdat hun werelden onverenigbaar blijken. Het is een muzikale theatervoorstelling omdat het mannelijke hoofdpersonage een groot componist, pianist was en wij hem uitsluitend in zijn muziek aan het woord laten, waarbij deze de woorden van Sand sublimeert, tegenspreek maar ook helemaal op zichzelf staat en voor zich spreekt. Overpeinzingen en beschouwingen over hun relatie, mens en maatschappij maken deze voorstelling zeer hedendaags.

Het is een surplus dat men behalve het verhaal van Sand (bewerkt en gedistilleerd uit 'De geschiedenis van mijn leven' de virtuoze, getrouwe alsook de eigen muzikale impro-geïnspireerde muziek van Chopin te horen krijgt. Une invitation verrast zowel een louter muzikaal - als louter theater - gericht publiek.

Chopins stem wordt vertolkt door zijn pianocomposities, die uitgevoerd worden op een originele Pleyel-vleugelpiano uit 1846, identiek aan het laatste instrument dat de componist zelf bezat.

Verder lezen
Wanneer
20 uur
Waar

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Prijs
€ 18
€ 15 KH Uitpas, - 26 jarigen, groepen +10 pers
Organisatie
Cultuur Knokke-Heist
Leeftijd
Volwassenen (18+)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter