Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Gli Anni Piu Belli 14.30 uur
Film

Giulio, Gemma, Paolo en Riccardo zijn sinds hun jeugd in de jaren '80 hecht bevriend. Samen groeien ze op, gaan ze door de puberteit en worden ze volwassen. Ze delen momenten van liefde en succes, maar kennen ook tijden van teleurstellingen.
Naarmate de jaren verstrijken verliezen de vier vrienden elkaar regelmatig uit het oog, om elkaar steeds weer terug te vinden. Hun vriendschap ontvouwt zich in de schaduw van de Italiaanse geschiedenis van de laatste vier decennia.
De film doet denken aan La meglio gioventù (2003), de ruim zes uur durende Italiaanse miniserie die het leven van twee broers volgde van de jaren zestig tot de vroege jaren nul.
Ook hier komt de wereldgeschiedenis van de afgelopen decennia voorbij, van de val van de Berlijnse Muur tot 9/11. Het grote verschil tussen de twee producties is de tijdsduur.

In net iets meer dan twee uur moeten meer dan drie decennia de revue passeren. Dat betekent dat Muccino de vaart er flink in houdt. Aan overdaad en emoties geen gebrek, maar uiteindelijk vooral een fijne filmbeleving.
Eindelijk een film waarbij acteurs en actrices geloofwaardig oud worden. Personages groeien zienderogen, zelfs hun verkeerde keuzes leer je later te begrijpen.

129 min / Italië / 2020

Regisseur: Gabriele Muccino

Acteurs: Micaela Ramazzotti, Kim Rossi Stuart, Elisa Visari, Pierfranscesco Favino

Verder lezen
Wanneer
14.30 uur
Waar

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Prijs
€ 7
€ 5 KH Uitpas, -26 jaar
€ 45 voor 10-beurten filmpas (enkel voor KH Uitpassers)
Organisatie
Cultuur Knokke-Heist
Leeftijd
Volwassenen (18+)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter