Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Henry / Peter De Graef 20 uur
Theatervoorstelling

‘Henry’ is één van die pareltjes uit de podiumgeschiedenis waar je jaren later nog over praat. Peter De Graef voerde deze monoloog voor het eerst op in 1997 en werd er sindsdien elke keer met staande ovaties mee onthaald. Nu, 23 jaar later, krijgt een nieuwe generatie de kans om met deze monoloog van de ene verbazing in de andere te vallen.
Het personage dat Peter De Graef neerzet, wankelt tussen ambitie en wanhoop. Als hij toegeeft aan zijn onderdrukte ellende, gaat het snel richting catastrofale afloop. Sleutelrollen zijn verder weggelegd voor een engel met veel commentaar, karaktervolle dorpsbewoners en een groot konijn. Onwaarschijnlijke toevalligheden worden op onnavolgbare wijze met alledaagse dingen verweven.
‘Henry’ bundelt de opwinding van een detectiveverhaal en het amusement van de conference met de ontroering van een oprechte bekentenis. Of: hoe mooi theater echt kan zijn!

“De Graef is een fenomeen. Met zijn grillige vertelsels voert hij zijn publiek langs de meest zonderlinge uithoeken van het bestaan. Een ordentelijk verhaal wordt het nergens. In zijn eentje brengt hij een reeks figuren tot leven die samen een wonderlijk universum creëren.” De Volkskrant

Verder lezen
Wanneer
20 uur
Waar

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Prijs
€ 18
€ 15 KH Uitpas, -26 jarigen, groepen +10 pers
Organisatie
Cultuur Knokke-Heist
Leeftijd
Volwassenen (18+)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter