Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Lezingenreeks: Kunstwerken vallen niet uit de lucht
Lezing of congres

Wie is niet vertrouwd met het beeld van de plassende engel op het Driehoeksplein of met de monumentale figuur die de branding trotseert op het einde van het strandhoofd ter hoogte van Surfers Paradise? Welke kunstenaar tekende voor de twee oranje mannetjes op het Abraham Hansplein? En waar komt de toren vandaan die nu prijkt op de site van Gemeentelijke Basisschool De Pluim? Waar komen deze beelden vandaan, wie heeft ze bedacht en gemaakt?

In de rijkelijk geïllustreerde lezingenreeks Kunstwerken vallen niet uit de lucht, die in het najaar van 2019 is gestart en nu wordt vervolgd, situeert kunsthistoricus en tentoonstellingsmaker Jo Coucke de iconische beelden van respectievelijk Wim Delvoye, Antony Gormley, Atelier Van Lieshout en Philip Aguirre y Otegui binnen hun oeuvre en schetst hij telkens de werelden van de kunstenaars achter de beelden.

Op dinsdag 9 november bespreekt Jo het speelse oeuvre van Wim Delvoye (1965, Wervik), de weergaloze provocateur van de Belgische kunstscène; op dinsdag 16 november gaat hij dieper in op de beeldhouwkunst van de Britse beeldhouwer Antony Gormley (1950, Londen); op dinsdag 23 november belicht hij de kleurrijke werken van de Nederlander Joep Van Lieshout (1963, Ravenstein) en op dinsdag 30 november doet hij het verhaal uit de doeken van de ‘toren’ van Philip Aguirre y Otegui (1961, Schoten).

Er is geen betere manier om alles te weten te komen over de vele beelden die pleinen en plekken van onze gemeente karakter geven.

Verder lezen
Wanneer
10 tot 12 uur
Waar

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Prijs
€ 55
€ 47 KH Uitpas / -26 jarigen - code 21ELZ24
Organisatie
Cultuurcentrum Educatie
Leeftijd
Volwassenen (18+)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter