Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

To Mars or not to Mars, that’s the question / Nancy Vermeulen
Lezing of congres
Zomerlezingen

Nancy Vermeulen, commercieel piloot-instructeur en Master in de theoretische natuurkunde en sterrenkunde, heeft een indrukwekkende achtergrond. Ze fungeerde als commandant tijdens een Mars-simulatie in Utah en nam deel aan de ESA-astronautenselecties van 2008.
Haar persoonlijke missie is het verkleinen van de kloof tussen het universum en de mensheid.
In 2018 richtte ze de Space Training Academy op, waar ze zich toelegt op het voorbereiden van privéastronauten en suborbitale wetenschappers op hun eerste ruimtereis.

De lezing biedt een boeiende inkijk in de bredere betekenis van ruimtevaart, die verder reikt dan enkel politieke en economische belangen. Wat mogen we de komende jaren verwachten?
Ligt de focus op de maan of toch eerder op Mars? Is het mogelijk om daadwerkelijk te leven op een andere planeet? En welke obstakels moeten we nog overwinnen?
De evolutie naar een ruimte-economie lijkt onvermijdelijk. Onze activiteiten zullen niet langer beperkt blijven tot de grenzen van onze planeet. Denk aan het winnen van materialen op andere planeten, het kweken van voedsel op de maan en de productie van materialen in een gewichtloze omgeving.

Vanuit de ruimte krijgen we een helderder perspectief op mondiale uitdagingen. De opwarming van de aarde, evolutie van visbestanden, smelten van de poolkappen, uitbreiding van woestijngebieden en natuurrampen kunnen veel effectiever worden opgevolgd vanuit de ruimte.
Nancy Vermeulen, als ruimte-expert en astronautentrainer, verruimt onze kijk op de wereld, de ruimte en de economie. Wat kunnen we leren van bemande reizen naar andere planeten? Welke hindernissen moeten nog worden overwonnen? Hoe zal de toekomst van ruimtevaart eruitzien en wat zal de impact zijn op ons dagelijks leven? Al deze vragen worden tijdens de lezing grondig onderzocht.

Verder lezen
Wanneer
10 uur
Waar

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Prijs
€ 15
Drankje na de lezing inbegrepen.
Organisatie
Cultuur Knokke-Heist
Leeftijd
Volwassenen (18+)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter