Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Meneer Linh
Secundair onderwijs
1ste graad secundair

DI 27 Okt. - 10.30 uur & 13.45 uur

Daar staat Meneer Linh, achteraan op het dek van een boot. In zijn armen houdt hij een lichte koffer en een baby, nog lichter dan de koffer. Niemand weet dat hij Meneer Linh heet, want iedereen die dat wist is dood. In de koffer zitten een paar kleren, één foto en een linnen zakje met een handvol aarde. Aarde van zijn land dat hij nu steeds kleiner en kleiner ziet worden, tot het achter de horizon verdwijnt. En dan nog. Dan nog blijft hij staan en zoekt hij in de verte naar de verwoeste kusten van zijn land.
Tieret bewerkte ‘Het kleine meisje van meneer Linh’, het meesterwerk van de Franse auteur Philippe Claudel, tot een heel eigen, bijtend actueel verhaal over vluchten en thuiskomen, over verlies en vriendschap.
Het idee om dit pareltje wereldliteratuur van Claudel op de planken te brengen groeide reeds enkele jaren geleden. En vooral vanuit de overtuiging dat dit verhaal hier en nu moét gebracht worden. Nu meer dan ooit.
De keuze om met een échte vluchteling – geen acteur – te werken voor deze voorstelling, bleek op de eerste 2 tournees de enige juiste keuze voor dit verhaal.

Spel:
Hans Van Cauwenberghe, Joost Van den Branden, Mohammed Tajaouart
Scenario en tekst:
Joost Van den Branden (vrij naar Philippe Claudel)
Poppen:
Patrick Maillard

Verder lezen
Wanneer
13.45 tot 14.45 uur
Waar

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Organisatie
Cultuurcentrum Schoolprogrammatie
Leeftijd
Jongeren vanaf 12 jaar (12+)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter