Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Mouchette / Arne Sierens
Theatervoorstelling

Tickets zijn enkel telefonisch (T 050 630 430) of via de balie van Scharpoord te verkrijgen.
Op die manier kunnen we alles op een veilige manier indelen. Online verkoop is momenteel niet mogelijk omwille van organisatorische redenen.

Colette en Arsène wankelen door de wereld.
Zij moet als voor haar zusje en haar zieke moeder zorgen. Hij is platzak, kwaad en verloren omdat zijn vrouw niets meer van zich heeft laten horen.
Als ze elkaar ontmoeten, ontstaat er een vreemde samenhorigheid waaraan ze zich allebei vastklampen. Colette verstrikt zich in leugens en uitvluchten. Arsène blijft argeloos vertellen over zijn beslommeringen. Hij komt te weten dat ze droomt van het schoolfeest waar ze flamenco zal dansen in een echt Spaans kleed.
‘Mouchette’ is een theaterklassieker die altijd enorme bijval heeft gekend bij pers en publiek.
Het stuk veroverde in 1990 binnen- en buitenlandse podia, won veel theaterprijzen en zette Arne Sierens als auteur op de kaart.

Nu hij op een scharniermoment in zijn carrière zit, grijpt hij de kans om ‘zijn’ Mouchette opnieuw voor het voetlicht te brengen. Precies dertig jaar later beleeft ‘Mouchette’ haar tweede première en een volledige ‘remake’ met verregaande ingrepen naar inhoud en naar vorm.

Sierens werkt samen met Anemone Valcke (Colette) en Wouter Bruneel (Arsène) maar voegt hier live muziek aan toe van flamencogitarist Myrddin De Cauter en avant-garde gitarist Jean-Yves Evrard.

Tekst: Arne Sierens
Met: Anemone Valcke, Wouter Bruneel, Myrddin De Cauter, Jean-Yves Evrard
Muziek: Myrddin De Cauter en Jean-Yves Evrard
Decor: Guido Vrolix
Regie: Arne Sierens
Productie: Arne Sierens i.s.m. Viva la Vida

Verder lezen
Wanneer
20 uur
Waar

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Prijs
€ 18
€ 15 KH Uitpas, EYCA, groepen +10 pers
Organisatie
Cultuur Knokke-Heist

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter