Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Online zondagbabbel met japanoloog Luk Van Haute
Lezing of congres

Luk Van Haute (1963) is vertaler-tolk en japanoloog. Na Oosterse filologie gestudeerd te hebben aan de universiteit van Gent en Japanse literatuur in de universiteit van Tokyo promoveerde hij in 1997 op een proefschrift over het vroege werk van Nobelprijswinnaar Kenzaburo Oë.

De decennia daarna verbleef hij in diverse hoedanigheden in Japan: als werknemer bij een filmproductiemaatschappij, als tolk, als toerist, als schoonfamilie, als academicus, als journalist, als literair vertaler…

Later doceerde hij aan verschillende instituten, waaronder de UGent, de universiteit van Leiden en de KU Leuven.

Hij geeft geregeld lezingen over Japanse literatuur, cultuur en maatschappij en schrijft ook over die thema’s voor diverse kranten en tijdschriften. Naast Oë vertaalde hij onder meer Haruki Murakami, Soseki Natsume en Yasunari Kawabata. In 2015 scoorde zijn vertaling van De kat van Takashi Hiraide erg goed.

Luk Van Haute won in 2015 de Filter vertaalprijs voor Liefdesdood in Kamara en andere Japanse verhalen; een bundel van eenenveertig Japanse korte verhalen.

In 2019 publiceerde hij het non-fictie boek Japan: schetsen uit het leven (Lannoo), gebaseerd op ervaringen, belevenissen en ontmoetingen in Japan.

Columniste en communicatiespecialiste Benedikte Van Eeghem gaat in gesprek met deze gepassioneerde japanoloog.

Vooraf inschrijven hoeft niet. Je kan zondag 2 mei om 10 uur gewoon klikken op onderstaande link om het gesprek te volgen.

https://vimeo.com/event/827363/d843e2e2bd

Bibliotheek Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
T 050 630 400

bibliotheek@knokke-heist.be

Verder lezen
Wanneer
10 tot 12 uur
Waar

Hoofdbibliotheek Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Organisatie
Gemeentelijke Openbare Bibliotheek
Leeftijd
Volwassenen (18+)

Bekijk hier de zondagbabbel met Luk van Haute

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter