Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Ontdek de 'speciallekes' van het Waasland
Begeleide uitstap of rondleiding

Cultuur, dat is onversneden zuurstof voor je brein. Doe de Waaslandse eigenzinnigheid daar nog eens bovenop en we kunnen niet anders dan kleur bekennen: het Waasland zit vol speciallekes. En wie meegaat op uitstap zal die vinden.

De deur van de Verbeke Foundation binnenwandelen is als door een konijnenpijp sjezen en in een totaal andere wereld belanden. Alice in Verbeke Land! Conventies en regels? Weg ermee. Welkom in het land van onbegrensde creativiteit. Geef je ogen de kost. Keer je brein binnenstebuiten. Absorbeer unieke kunstwerken als een spons en voel die buitenwereld stilletjes vervagen. Hier zijn geen beperkingen, tenzij die van jezelf.

In de namiddag breng je een bezoek aan het scheldedorp Doel, een innig verbond tussen schoonheid en rauwheid. Vergaap je aan huizen die als ijspegels in de tijd staan - onaangeroerd en voor eeuwig bevroren. Maar ook aan de creatieve wervelwind die de gevels siert, met graffiti, street art en tekeningen die als een hutsepot op de stenen zijn geverfd.

Doel is een symboolplek. Ooit ten dode opgeschreven door de uitbreiding van de haven. Dan uitgegroeid tot de uitvalsbasis van alternatieven en tedere anarchisten, creatievelingen en kunstenaars. Dan stilletjes achtergelaten in het landschap, met een paar strijdlustige bewoners die de strijd nooit zullen staken. Hier beroert elke straathoek je tot in de tippen van je tenen.

Verder lezen
Wanneer
9 tot 18.15 uur
Waar

Verbeke Foundation
Westakker

9190 Kemzeke
België

Wegbeschrijving
Prijs
€ 55
€50 KH UITPAS/-26 jarigen - 23EUI04
Organisatie
Cultuur Knokke-Heist
Leeftijd
Volwassenen (18+)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter