Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Rijsel / Roubaix La Piscine
Begeleide uitstap of rondleiding

Ga mee op uitstap naar Rijsel & Roubaix, ontdek de verborgen plekjes in Rijsel en duik mee in de tijdelijke tentoonstelling van Aristide Maillol te La Piscine Roubaix.

Stap mee met onze gids Ann Reynaert doorheen het leuke en levendige centrum van Rijsel, onderweg ontdek je de geschiedenis en het erfgoed van de stad. Bekijk de bezienswaardigheden en monumenten en luister naar leuke feiten en anekdotes over het leven in de geplaveide straten.

Na de middagpauze neemt een professionele gids je mee doorheen de tentoonstelling “Zoektocht naar Harmonie van Aristide Maillol” te La Piscine te Roubaix. De Catalaan Aristide Maillol wordt beschouwd als een beeldhouwer waar je niet omheen kunt, maar tegelijkertijd is hij onbegrepen en weinig gekend. Deze tentoonstelling schetst een nieuw beeld van Maillol waarbij zijn creatieproces wordt blootgelegd. Zijn werk telt volop mee in de geschiedenis van de moderniteit.
Doordat La Piscine uitzonderlijke werken in leen kreeg, kan hier de grote variëteit van Aristide Maillols werk weergegeven worden: voornamelijk beeldhouwwerken, maar ook schilderijen, keramiekcreaties, borduurwerk en decoratieve kunstobjecten, en verder ook tekeningen en gravures.
Deze tentoonstelling vond plaats in het Parijse Musée d’Orsay en in het kunsthaus van Zurich.

Verder lezen
Wanneer
7.45 tot 19.30 uur
Prijs
€ 61
€ 56 KH Uitpas, -26 jaar tarief Code 23EUI02
Organisatie
Cultuur Knokke-Heist
Leeftijd
Volwassenen (18+)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter