Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

SEAS: Song of a Source - Tara-Eva Kuijpers Wentink
Tentoonstelling

Geboren en getogen in Amsterdam, volbracht Tara-Eva Kuijper Wentink (1996) haar Bacheloropleiding in Fine Arts aan de Gerrit Rietveld Academie in 2022.
Tijdens haar bacheloropleiding participeerde zij in het uitwisselingsprogramma aan Pratt Institute NYC in 2018. In 2022 ronde zij haar Masteropleiding af in sculptuur aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen.

Het werk van Tara-Eva komt voort uit het onderzoeken van een abstracte en amorfe vormentaal die refereert aan de binnenkant van menselijke lichamen zoals organen, botten en weefsel maar ook structuren in de natuur van planten en wortelstelsels.
In haar sculpturale installaties laat zij een impressie zien van organisme en stelsels die groei suggereren. De installaties hebben invloed op de sfeer in de kamer waar zij zich begeven en nodigen de toeschouwer uit in een andere wereld. De kleuren van de werken doen denken aan een vlezigheid en zachtheid die is weergegeven in verschillende materialen.

In 2021 participeerde Tara-Eva met het Astra in de show ALL INN in het Hem in Zaandam en werd genomineerd voor de Nederlandse keramiekprijs de Kei.

Verder lezen
Wanneer
-
10 tot 19 uur
Waar

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Organisatie
Cultuur Knokke-Heist

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter