Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Tekenen en aquarel / Noë Denecker
Cursus of workshop
Extra | vrijwilligersreeksen
MAAK | extra

10 maandagnamiddagen: 14:00 - 17:00 uur.

Maandag 19 en 26 februari 2024.
Maandag 4, 11, 18, en 25 maart 2024
Maandag 15, 22, en 29 april 2024.
Maandag 13 mei 2024.
Op maandagnamiddag combineren we tekenen met aquarelleren: zo kan jij op beide vlakken meer vaardigheden opdoen. Via verschillende thema’s en korte opdrachten oefenen we allerlei technieken.
Denk daarbij ondermeer aan de droog-in-nat-techniek waarbij je eerst het papier vochtig maakt en dan pas begint pigmenten aan te brengen. Omdat je eigenlijk schildert op water zullen de kleuren al snel vervagen en vermengen met elkaar waardoor er prachtige effecten ontstaan.
Daarnaast kan je werken met enkele aquareltechnieken zoals de droog-droog-techniek voor meer gedetailleerde aquarellen of de nat-in-nat aquareltechniek voor expressieve aquarellen. We bouwen stapsgewijs op en indien gewenst bewerken we droge schilderijen dan weer met materialen als (kleur)potloden, pastelkrijt en stift.
Wie minder ervaring heeft in tekenen, krijgt een aantal beginnerstechnieken aangereikt: hoe een tekening snel op papier krijgen, hoe referentiepunten ontdekken en tips naar verhouding en perspectief.
Elementen die verder aan bod komen zijn: het kleurenperspectief, de kleurenkennis, grijswaarden, het doseren van pigmenten, spatten met water en met verf, het omzetten van een foto naar een schilderij, personages schilderen, de mentale voorbereiding van een schilderij …
Er wordt tevens aangeleerd hoe je pigmenten kunt wegnemen, want het gezegde dat wanneer men iets aangebracht heeft op een aquarelwerkje, dit niet meer kan aangepast worden, klopt dus niet.
We werken met veel aandacht voor wat de groep nodig heeft (materiaal en techniek, thema). Samen met de begeleider bekijk en bespreek je elkaars vorderingen en werk in een ongedwongen sfeer en op een constructieve manier. Zo deel je kennis en inzichten en leer je bij. Gaandeweg ontdek je hoe je een werk kritisch kan bekijken en zwakkere stukken kan verbeteren of aanvaarden.
Voorkennis en veel materiaal zijn niet nodig: de begeleider informeert je tijdens de cursus verder over welke aankopen je het best kan doen voor een fijn starterspakket. Papier kan je bij MAAK aankopen in ons winkeltje.
Welkom!

Verder lezen
Wanneer
14 tot 17 uur
Waar

MAAK
Van Steenestraat 9
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Prijs
€ 40
Omruilvoordeel met Uitpas: 36,00 - 10 sessies - Code 241EX002 -
Organisatie
Maak - Open Huis Voor Kunsten
Leeftijd
Volwassenen (18+)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter