Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Tentoonstelling Box your book
Tentoonstelling

Vanaf 3 september tot en met 8 oktober is een unieke expositie dozen te zien in bibliotheek Scharpoord. Niet zo maar dozen, maar de winnende, handgemaakte dozen van de internationale wedstrijd ‘Box your Book’ die werd uitgeschreven door de Stichting Handboekbinden. Elke doos bevat een lievelingsboek van de maker en dat heeft geleid tot bijzondere kunstwerken! Een ingeblikte zalm, een klok, een doos bekleed met tientallen kleinere boeken…

De Stichting Handboekbinden heeft een traditie om boekbinders, amateurs en professionals, uit te dagen deel te nemen aan wedstrijden. De thema’s zijn vaak niet-alledaags en zo was het ook met de laatste wedstrijd. De opdracht was: maak een passende doos voor je lievelingsboek: een kinderboek, een roman, een special-interest boek, een dichtbundel of zelfs een technisch boek! Deelnemers uit 13 landen over de hele wereld meldden zich aan en stuurden een doos in.

Alle creaties zijn beoordeeld door een vakjury. Uit de bijna 90 inzendingen werden 34 dozen genomineerd en bekroond om in een prachtige catalogus te worden opgenomen met foto’s, een toelichting en een samenvatting van de jurybeoordeling. Ook de overige deelnemers zijn met een afbeelding van hun inzending en naamsvermelding opgenomen in de catalogus.

Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens de openingsuren.

Verder lezen
Wanneer
-
10 tot 17 uur
Waar

Hoofdbibliotheek Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Organisatie
Gemeentelijke Openbare Bibliotheek
Leeftijd
Volwassenen (18+)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter