Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Tentoonstelling: Het Zwin in de Strip

Tentoonstelling: Het Zwin in de Strip

Het Zwin inspireerde door de tijd heen zowel bekende schrijvers, kunstschilders als dichters. Het natuurgebied is echter ook voor verscheidene striptekenaars een dankbare bron van inspiratie. Het Zwin en de Zwinstreek zijn meer dan ééns het hoofdonderwerp of het decor voor de fantasie-verhalen van bekende en minder bekende striptekenaars die ons land rijk is.

Heel wat verhalen spelen zich af in en rond het Zwin, zoals ‘Sprookjesnacht aan zee’ en ‘De koperen knullen’ van Suske en Wiske; ‘Storm over Damme ‘ en ‘De Samoerai’ van de Rode Ridder; ‘Spoken in het Zwin’ van Robert en Bertrand (uitgaven van Willy Vandersteen), alsook ‘Jari en het plan Z’ van Raymond Reding en ‘Karlekijn in Knokke-Heist’ van Hubert Lambert, beter bekend als 'Hachel'. Ofwel staat het Zwin centraal in het verhaal of wordt er ingespeeld op het rijke historische verleden van het Zwin en de Zwinstreek. Soms gebeurt het ook dat een stripfiguur tijdens de verhaallijn in het Zwin verzeild geraakt.

Stripboeken behoren tot de negende kunst. De tentoonstelling wil dit minder bekende, maar daarom niet minder boeiend aspect van het Zwin kleurrijk in de kijker zetten. Bezoekers van het Zwin kunnen genieten van deze mooie tekeningen in strips van vroeger en nu: een unieke collectie voor jong en oud!

Inbegrepen in een standaard toegangsticket tot het Zwin Natuur Park.

Verder lezen
Wanneer
-
10:00 tot 17:00
Waar

Zwin Natuur Park
Graaf Leon Lippensdreef 8
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Organisatie
Zwin Natuur Park

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter