Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Uitstap: de Westhoek in een wijnglas
Begeleide rondleiding

Het wijnbouwgebied Heuvelland is gelegen in één van de mooiste streken van België. De hellingen, de invloed van de Noordzee en de bijzondere bodem met ijzerzandsteen creëren een uniek terroir. De regio telt een twintigtal enthousiaste wijnbouwers.
Tijdens de uitstap ontdek je twee wijnbouwers: Entre-Deux-Monts en Monteberg.
In het dal tussen de Rodeberg en de Zwarteberg liggen de 18 hectaren van wijndomein Entre-Deux-Monts. Sinds 2005 maakt wijnbouwer Martin Bacquaert hier (vooral) mousserende wijn, maar ook rood en wit maken deel uit van de productie. Samen met een gids bezoek je de wijngaard en bezoek je de vinificatieruimte. Na het informatiegedeelte deguseer je nog een tweetal wijnen. Daarna geniet je in groep van een lunch in ‘In de Vrede’ in West-Vleteren.
Na de middag bezoek je het wijndomein ‘Monteberg’ van Edward en Katrien Six. Het terrein ligt op de zuidflank van de Monteberg met een 600-tal wijnstokken. In het begin verbouwden ze enkel witte wijnen maar gaandeweg startten ze ook met rode, mousserende en roséwijnen. Ontdek de wijngaard en krijg een blik achter de schermen in het productieproces, van persing tot botteling. Het bezoek sluit je af met een degustatie van drie wijnen.

Verder lezen
Wanneer
Organisatie
Cultuurcentrum Knokke-Heist
Leeftijd
Volwassenen (18+)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter