Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Zeezucht - Maud Vanhauwaert

Zeezucht : 'beeldenpoëzieparcours' door Knokke-Heist

De kustgemeente Knokke-Heist mag zeker ook een kunststad genoemd worden. Meer dan 30 unieke beeldende kunstwerken trekken dagelijks de aandacht van de wandelaar, de fietser, de bestuurder. Stuk voor stuk beelden die spreken tot de 'verbeelding'. Een 'verbeelding' die Woordkunstenares Maud Vanhauwaert omzette tot 'verwoording'.

In opdracht van de Gemeentelijke Openbare Bibliotheek mijmerde ze over 5 unieke kunstwerken. Vijf gedichten op maat, zijn het resultaat. Of, is het toch maar één? Want elke laatste versregel wordt als een estafettestokje doorgegeven om het volgende gedicht te starten.

Het project 'Zeezucht' nodigt uit voor een poëtische wandeling, langs unieke kunstwerken, op een zucht van de zee. Een extra beleving vind je nog op het Van Bunnenplein, de startplaats van het parcours. Daar lees je op de zitbanken het gedicht dat door de vijf andere gedichten golft.

De volledige poëzieteksten kun je nalezen in de flyer. Deze is verkrijgbaar in de filialen van Bibliotheek Knokke-Heist en bij het Toerismekantoor in Knokke (Zeedijk 660). Op deze flyer staat een QR-code waarmee je de gedichten kan horen en de bijhorende kunstwerken kan zien in een artistieke video (www.beeldenindestad.be/ontdekken).

Meer info: https://www.mykh.be/zeezucht

Verder lezen
Wanneer
-
Waar

Van Bunnenplein
Van Bunnenplein 1
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Organisatie
Hoofdbibliotheek Scharpoord

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter