Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Zondagbabbel met schrijver en dichter Mustafa Kör
Lezing of congres

Mustafa Kör (1976) is schrijver en dichter. Hij werd geboren in Konya (Turkije) en groeide op in Opgrimbie (Limburg) in een mijnwerkersfamilie. Hij debuteerde in 2007 met de geprezen roman De lammeren.

In 2008 was hij een jaar lang stadsdichter van Genk.

Met zijn verhaal Uitverkorene sleepte hij de eerste prijs voor proza in de Nederlandse El Hizjra-verhalenwedstrijd in de wacht. Daarnaast ontving hij ook de tweejaarlijkse cultuurprijs van Maasmechelen en de Groene Waterman publieksprijs. Zijn Poëziedebuut Ben jij liefde dat verscheen in mei 2016 kreeg lovende recensies en werd genomineerd voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee 2017.

Sinds 2018 maakt Mustafa Kör deel uit van Versopolis, een Europees poëzieplatform dat opkomend Europees poëzietalent promoot.

Na een project als Dichter in Residentie op een technische school publiceerde hij in 2019 de dichtbundel Poëziejongens. Deze bundel kreeg samen met het project de culturele Pluim-award van de stad Tessenderlo.

Mustafa Kör is peter van Het Lezerscollectief, een netwerk van leesbegeleiders in Vlaanderen, dat leesbijeenkomsten organiseert voor mensen die moeilijk toegang hebben tot literatuur, onder meer gevangenen, mensen met psychische problemen en mensen in armoede.

In 2022 volgt hij Carl Norac op als Dichter des Vaderlands van België voor een periode van twee jaar. Gedurende die periode zal zijn poëzie de hoofdrol spelen in diverse maatschappelijke projecten.

Op 31 januari 2022 verscheen Brood en liefde bij maelstrÖm reEvolution en PoëzieCentrum. Deze bloemlezing is een tweetalige kennismaking met de poëzie van Mustafa Kör.
Het is een ongewone bundel vol beelden en muzikaliteit, steeds intuïtief.

Mustaf Kör wordt geïnterviewd door Benedikte Van Eeghem.

Inschrijven: Telefonisch op T 050 630 430 of aan het onthaal van CC Scharpoord

Prijs: € 3,5

Verder lezen
Wanneer
10 tot 12 uur
Waar

Schouwburg Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Prijs
€ 3.50

Organisatie
Gemeentelijke Openbare Bibliotheek
Leeftijd
Volwassenen (18+)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter