Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen

Omschrijving

KJV (Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen) is de grootste en jongste boekenjury van Vlaanderen. Elk jaar lezen en bekronen duizenden kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar hun favoriete jeugdboeken.

Als jurylid lees je tussen september en april acht nieuwe boeken. Op het einde van het leesjaar stem je voor je favoriete boek. De winnaars maken we bekend op een supertof boekenfeestje!

Wil jij ook graag meelezen met de KJV?

Dan kan je aansluiten bij de leesgroep van jouw leeftijd in de bibliotheek. Enkele keren per jaar kom je samen met je groepje en je begeleider om de boeken te bespreken en er creatief mee aan de slag te gaan. De inschrijvingen voor het leesjaar 2019-2020 zijn nu gestart.
Inschrijven kan nog tot 21 september.

Inschrijven kan via bibliotheek@knokke-heist.be of via deze link

Lees je liever op je eigen tempo dan kan je lid worden van de internetjury. Je registreert je online en geeft zelf je stem door. De KJV-boeken kan je lenen in de bibliotheek, vraag ernaar aan de balie.

Iedereen die wil, kan meedoen met de KJV.

Neem je graag deel aan de Kinder- en Jeugdjury, maar kan je niet gemakkelijk zelf een boek lezen omdat je bijvoorbeeld dyslexie hebt of slechtziend bent?

De bibliotheek heeft de boeken die je moet lezen in luistervorm. Met een daisy-speler kan je de boeken beluisteren. Of we maken een account aan voor jou zodat je ze digitaal kan downloaden of streamen op je tablet of smartphone via de Anderslezen app. Zo luister jij naar de boeken die de anderen lezen en kan je achteraf gewoon deelnemen aan de besprekingen of je stem doorgeven als internetjurylid.

Meer info over de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen vind je op www.kjv.be.