Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Cultuurfestival 14-17 juli 2022

Cultuurfestival

Het zomerse cultuurfestival brengt een gratis mix van theater, muziek, comedy, familievoorstellingen in de tuin van het cultuurcentrum Scharpoord. Bovendien zijn er heel wat foodtrucks en een stijlvolle bar zodat alle bezoekers een topbeleving kunnen ervaren. Kom zeker eens langs van 14 tot en met 17 juli en ervaar cultuur op z’n best.

Het festival is daarnaast het startschot voor een extra beleving in onze tuin. De hele zomer lang kan je gebruik maken van gratis (lig)stoelen en spelmateriaal zodat de tuin een plek wordt om elkaar te ontmoeten, te spelen of gewoon lekker te chillen.

Donderdag 14 juli - Feestelijke opening van 17u tot 19u met de Swing Star Band

We starten het cultuurfestival met een aanstekelijk feelgood moment vol hits van de 60's tot nu. Geniet van het gevarieerde aanbod van de foodtrucks, de sfeervolle bar en vooral van wat de tuin van het cultuurhuis te bieden heeft.

Donderdag 14 juli - Film in de tuin - The Boat That Rocked om 20u

Carl wordt door zijn moeder naar zijn peetvader Quentin gestuurd, die baas is van Radio Rock, een piratenzendschip op de Noordzee. Hij voelt zich al snel thuis tussen het bonte stel DJ's die lustig hun gang gaan terwijl de regering zich groen en geel ergert aan hun enorme populariteit. Wanneer er eindelijk een wet komt die de ondergang zou kunnen betekenen voor Radio Rock, besluiten de fans van de zender het heft in handen te nemen en een grootse reddingsoperatie te organiseren...

Genre: Komedie

Duur: 134 minutes

Vrijdag 15, zaterdag 16 & zondag 17 juli - Mindful bewegen om 11u

Door de hectiek van het dagelijks leven vergeet je soms tijd te nemen voor jezelf.

Je hebt minder energie, je voelt wat nekpijn hier en wat rugpijn daar. Het is belangrijk om tijdig je energie opnieuw te laten stromen, je hoofd rust te geven en je lichaam in balans te brengen. Reserveer voor jezelf dit momentje mindful bewegen om te vertragen, te ontspannen en je lichaam sterk te maken op een leuke manier.

Onder begeleiding van bewegingsdeskundige Sara Verhelst leer je tijdens deze les mindful aandacht, adem en beweging inzetten om je vitaler en energieker te voelen vanbinnen en vanbuiten. Iedereen welkom!

Vrijdag 15 juli - Silent Disco Avontura om 14u30 & 16u30

Theater 5+: Daan draait - A.vontura en de T.E.I.T.machine

Daan Draait trakteert met zijn voorstelling A.Vontura en de T.E.I.T. Machine zijn 5+publiek op porties muziek, interactief theater en vertelkunst. Hij verzon er een spannend verhaal voor, dat via een koptelefoon aan de kinderen én aanwezige volwassenen wordt verteld.

Mee-doe avontuur waar jezelf de hoofdrol in speelt

Alles draait om Arie Vontura die in een geheime fabriek een fantastische uitvinding heeft gedaan: een speciale koptelefoon waarmee je door de tijd kunt reizen. Maar helemáál vlekkeloos gaat het nog niet. Arie gaat terug naar de toekomst en vooruit naar het verleden. Daar moet hij tijdens de voorstelling nog wel iets aan doen. Maar Daan kan alles.

Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken, maar… een tijdreis is natuurlijk wel gaaf! In Arie Vontura’s geheime laboratorium is een fantastische uitvinding gedaan: met een speciale koptelefoon op kun je door de tijd reizen. Maar werkt het apparaat wel helemaal zoals het hoort?

Vrijdag 15 juli - Afterworkmoment met Radio Modern

Radio Modern neemt je mee naar de swinging en roaring ‘50s met een vintage liveband en een ubercoole dj!

Het wordt nog gekker dankzij het beauty boudair, de gratis dansinitiatie en de retro photobooth. 

Een avond om niet te missen!

Zaterdag 16 en Zondag 17 juli - Initiatie schaken om 11u

Schaken wordt steeds populairder. Niet alleen omdat het een leuk spel is, maar het is ook goed voor de ontwikkeling van de hersenen van kinderen én volwassen.

Kom en doe mee!

Heb je nog nooit geschaakt? Geen probleem dan leren de leden van Schaakclub Knokke je de knepen van het vak.

Al ervaring? Kom langs en daag iemand uit.

 

 

Zaterdag 16 juli - Familiedag Cartoonfestival om 11u

Kleur zelf je cartoons in en ga op zoektocht doorheen het cartoonfestival!

Vanaf 14 u zijn er workshops voor kinderen.

 

 

Zaterdag 16 juli - Spelmoment met happy hour om 17u

Happy hour aan de bar en tornooi met heel wat leuke buitenspelen.

Want iedereen weet dat het favoriete deel van het spel is de kans om te spelen!

Is het nu een kubb spel, Molkky, pietjesbak, of gewoon een spel met kaarten, bij ons in de tuin kan dat.

Zaterdag 16 juli - Comedy Night - William Boeva om 20u

Met zijn volle 1m37 aan linkerzijde en 1m42 aan de rechterkant is William Boeva de grappigste dwerg der Lange Landen. Gewapend met een mond groter dan zijn gestalte, een kunstheup en een handvol grappen trekt hij in 2009 richting comedycafé The Joker in Antwerpen om er keihard op zijn bakkes te gaan. Maar William had van het podium geproefd en zette door.

 

 

Bekijk hier een filmpje

Zaterdag 16 juli - Willy Organ om 21 uur

Hij beschrijft zichzelf als: "een blanke, Vlaamstalige, autochtone cis-man die muziek en bijhorende videoclips maakt voor alle zoogdieren, edoch de homo sapiens in het bijzonder”.

Bekijk hier een filmpje

Zondag 17 juli - Apero met livemuziek om 11u30

Op deze fijne zonnige ochtend ben je welkom om sfeervol te aperitieven in de tuin.

Les Demarreurs zorgen voor de nodige happy tunes.

 

Zondag 17 juli - Familievoorstelling STOK PAARD PRINS om 15u

Tromgeroffel! Klaroengeschal! Heldhaftige gevechten!
Gigantische kastelen! Prinsessen wakker kussen! Bruidsjurken!
Ware liefde! Romantiek!
Welkom in de zoete dromen van STOK PAARD PRINS

Een sprookjesachtige en humoristische familievoorstelling over avonturen beleven, proberen, falen en opnieuw proberen. Over liefde vinden op een onverwachte plek.

 

Zondag 17 juli - Camille om 20u

Zing mee met de ontdekking van het jaar, bekend van #LikeMe, The Masked Singer en Liefde voor Muziek.