Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Film in de tuin

Filmliefhebbers – of gewoon liefhebbers van ‘gezellig samen zijn’ – kunnen in juni en juli elke donderdag en vrijdag terecht in de tuin van CC Scharpoord voor een leuke film in openlucht!

Vlei je neer in onze stoeltjes en geniet van ons filmaanbod in een gezellige setting. Vergeet je fleecedekentje niet voor extra gezelligheid.

Op donderdag breng je best je zakdoek mee voor ‘Drama op donderdag’, op vrijdag is het in juni tijd om onze lachspieren te trainen tijdens ‘Komedie op vrijdag’ en in juli ben je van harte welkom met je geliefde(n) op ‘Romantiek op vrijdag’.

Uiteraard vergeten we de allerkleinsten niet tijdens ‘Spruitjes op zaterdag’. Voor elk wat wils dus bij deze eerste editie van 'Film in de tuin'.

Film in de tuin - praktische info - start ticketverkoop op 1 juni om 8.30 uur

Locatie: Tuin CC Scharpoord

  • Avond films op donderdag en vrijdag in juni en juli om 20u30 - € 5 per film

  De avondtickets zijn voor 17 uur de dag van de vertoning te reserveren via cultuur.knokke-heist.be.

  • Spruiten op zaterdag in de maand juli om 14.30 uur  - € 1 per film

  De tickets zijn voor 13.30 uur de dag van de vertoning te reserveren via cultuur.knokke-heist.be

Bij vragen kan je terecht op het nummer 050 630 430.

Bij (zeer) slecht weer wordt de filmvoorstelling verplaatst naar de schouwburg. Uiteraard hopen we dat de weergoden ons gunstig zullen zijn en alle filmvoorstellingen zoals gepland kunnen plaatsvinden. Uitgezonderd op 3 & 4 juni gaat bij slecht weer de film niet door!

Cover film in de tuin

Brochure

Do 3 juni - The peanut butter Falcon

De jonge Zak met het syndroom van down heeft slechts één droom: een professionele worstelaar worden. Wanneer hij op een dag wegloopt uit het verpleegtehuis wil hij niks liever dan die droom waarmaken. Al snel ontmoet hij Tyler, die ook op de vlucht is. Als twee ongewone bondgenoten weten ze te ontsnappen en beleven ze de wildste avonturen.

97 min / Verenigde Staten / 2019

regisseurs Michael Schwartz en Tylor Nilson
Cast Zack Gottsagen, Ann Owens, Dakota Johnson, Shia Labeaouf

De film is een moderne hervertelling van de avonturen van Huckleberry Finn zoals ze geschreven werden door Mark Twain met als resultaat een komische avonturenfilm en een prachtige feelgoodfilm.

Drama op donderdag

Uitgezonderd op 3 & 4 juni gaat bij slecht weer de film niet door!

AFGELAST OV SLECHT WEER Vrij 4 juni - The Singing Club

Vrouwen van beroepsmilitairen hebben het niet makkelijk. Ze leven gescheiden van hun geliefden, angst en eenzaamheid liggen op de loer. Een aantal van hen richten een zangkoor op.

Met hartstochtelijk gezongen pophits weten ze te overtuigen en tot hun grote verbazing krijgen ze de kans om hét optreden van hun leven te geven.

112 MIN / Verenigd Koninkrijk / 2019

Regisseur Peter Cattaneo

cast Kristin Scott Thomas, Sharon Horgan, Jason Flemyng

Dé feelgoodfilm van het jaar! Tevens een waar gebeurd verhaal over vriendschap, familie en de kracht van muziek.

Uitgezonderd op 3 & 4 juni gaat bij slecht weer de film niet door!

Komedie op vrijdag

Do 10 juni - Cleo

Cleo (17) overleeft een verkeersongeval waarin haar ouders om het leven komen. Haar liefhebbende oma probeert Cleo en haar broertje een warm nest te bieden, maar moet het ontgelden met een rebelse tiener. Cleo zoekt troost in haar pianospel en de muziek van Rachmaninov, maar ook in de mysterieuze Leos…

100 MIN / België / 2019

Regisseur Eva Cools

Cast Anna Franziska Jaeger, Roy Aernouts, Yolande Moreau

De poëtische gelaagdheid van dit debuut zorgt voor een sterke indruk.

Drama op donderdag

Vrij 11 juni - La Belle Epoque

Het leven van striptekenaar Victor raakt ontregeld wanneer hij kennismaakt met een unieke manier van entertainment. Hij krijgt de kans om terug in de tijd te gaan. Hij kiest ervoor om de meest memorabele week uit zijn leven te herbeleven. De week waarin hij zijn vrouw voor het eerst ontmoette, veertig jaar geleden.

115 MIN / Frankrijk / 2019

Regisseur Nicolas Bedos

Cast Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier

Een zalige komedie met een verrassende structuur, indrukwekkende sets en weergaloze kostuums.

Komedie op vrijdag

Do 17 juni - Corpus Christi

CORPUS CHRISTI

Gebaseerd op echte en opmerkelijke gebeurtenissen met een geweldige vertolking van de charismatische Bartosz Bielenia. Hij graaft diep in de psyche van zijn karakter en innerlijke strijd als twintigjarige jeugddelinquent, die tijdens een werkverlof per ongeluk aanzien wordt voor een jonge priester. Snel ontdekt hij dat hij als priester iets kan betekenen voor het dorp dat worstelt met een trauma. Maar zal zijn gewelddadige, criminele verleden hem alsnog in komen te halen?

116 MIN / Polen / 2019

Regisseur Jan Komasa

Cast Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna

Drama op donderdag

 

Vrij 18 juni - Babyteeth

Milla wordt zestien, maar lijdt aan een vergevorderde vorm van kanker. Toch geniet ze nog van het leven en heeft ze een nieuw vriendje… Haar ouders zijn vooral bezig met het vooruitzicht dat hun dochter gaat sterven. En dus worden alle bij hen bekende pedagogische strategieën overboord gezet.

120 MIN / Australië / 2019

Regisseur Shannon Murphy                                                                      

cast Eliza Scanlen, Toby Wallace, Emily Barclay

Dit emotioneel debuut weet een prachtige balans te vinden tussen komedie en tragedie, hoe vreemd dit ook mag klinken.

(tragi ) Komedie op vrijdag

Do 24 juni - Papicha

Algiers, 1997. Het land is in handen van islamitische groeperingen. Vrouwen worden verplicht een sluier te dragen. De jonge modestudente Nedjma en haar vriendinnen trekken zich daar weinig van aan. Maar aan het zorgeloos leventje komt een einde als de zus van Papicha, een kritische journaliste, op klaarlichte dag in koelen bloede wordt doodgeschoten.

106 MIN / Frankrijk / 2019

Regisseur Mounia Meddour

Cast Lyna Khoudri, Shirine Boutella, Amira Hilda Douaouda

Dappere cinema en een uitgesproken ode aan de vrijheid.

Drama op donderdag

Vrij 25 juni - Parasite

Een arm gezin woont in een vuil en donker kelderappartement.

De zoon krijgt de kans om bijles te geven aan een meisje van een rijk gezin dat in een prachtige villa woont. Via allerlei listen komt de hele familie in dienst.

Geweldige film met een ongelooflijke vaart, verteld in een virtuoze beeldtaal en met een cocktail van genres. Net als de imposante villa is het scenario op indrukwekkende wijze opgebouwd.

131 MIN / Zuid-Korea / 2019

Regisseur Bong Joon Ho

Cast Kang-ho Song, Sun-kyun Lee

Komedie op vrijdag

Do 1 juli - A beautiful day in the neighborhood

De cynische journalist lloyd vogel krijgt de opdracht om een artikel te schrijven over de geliefde televisiepersoonlijkheid en amerika’s grootste kindervriend fred rogers. Hij aanvaardt deze opdracht met tegenzin. toch lijkt er een vriendschap te ontstaan, die lloyd zijn visie op het leven verandert. Een mooi en evenwichtig beeld van een man die zich zijn hele leven inzette om opgroeiende kinderen zichzelf en hun emoties te leren kennen.

109 min / verenigde staten / 2019

Regisseur Marielle Heller
Cast Tom Hanks, Matthew Rhys, Chris Cooper

Tom Hanks op zijn best. Met zijn veelzeggende lichaamstaal en zoetgevooisde stemgeluid is hij zoveel meer dan een typetje dat enkel de trui en wenkbrauwen van Mister Rogers draagt.
Hij slaagt erin zijn personage tot het einde toe raadselachtig te houden.

Drama op donderdag

Vrij 2 juli - Judy

Eind jaren ‘60 staat de carrière van Judy Garland in de Verenigde Staten op een wel heel laag pitje. Ze reist in het jaar 1968 af naar Londen voor een reeks uitverkochte theatershows. Hiermee hoopt ze genoeg geld te verdienen om een stabiel leven te kunnen creëren voor haar kinderen, die in Amerika zijn achtergebleven.

116 MIN / Verenigd Koninkrijk / 2019

Regisseur Rupert Goold

Cast Renée Zellweger, Rufus Sewell, Michael Gambon

Een bijzonder tragische film die boeit van het begin tot het einde met een staande ovatie voor actrice Renée Zellweger als Judy Garland.

Romantiek op vrijdag

Do 8 juli - Rocks

De Brits-Nigeriaanse Rocks is vijftien jaar. Volgens haar leerkrachten moet ze gaan nadenken over haar toekomst, maar de thuissituatie slokt al haar energie op. Haar vader is overleden en haar moeder is vertrokken. Samen met haar kleine broertje staat ze er alleen voor. Helemaal alleen is Rocks gelukkig niet, ze heeft haar vriendinnen.

93 MIN / Verenigd Koninkrijk / 2019

Regisseur Sarah Gavron

CAst Bukky Bakray, Kosar Ali, D’angelou Osei Kissiedu

Een sociaal-realistisch, maar barmhartig portret, mooi en tactiel gefilmd, vol leven en veerkracht.

Drama op donderdag

Vrij 9 juli - Little Women

Het verhaal volgt de zussen Amy, Meg, Jo en Beth March. Ze groeien op in Noord-Amerika, in de nasleep van de Burgeroorlog. Jo ontwikkelt een diepe vriendschapsband met hun buurjongen Laurie.

De scenariste-regisseuse die zichzelf in de schijnwerpers plaatste met de spitse coming-of-agefilm Lady Bird, waagde zich aan de zevende verfilming van Little women. Slimme ingrepen maken de film eigentijds. Door de chronologie van de klassieker te doorbreken, dicht Gerwig het kloofje tussen de idyllische jeugdjaren en wat er van de jongvolwassen zussen wordt. Tegelijk wervelt het kostuumdrama door energieke vertolkingen van een topcast.

135 MIN / Verenigde Staten / 2019

Regisseur Greta Gerwig

Cast Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh

Romantiek op vrijdag

Za 10 juli - Missing Link

Sir Lionel Frost doet onderzoek naar allerlei monsters en mythen, maar wordt niet erkend door zijn kleingeestige collega's. In de hoop eindelijk aanvaard te worden door zijn omgeving gaat Frost op avontuur in de Pacific Northwest om er het bestaan van het legendarische schepsel, meneer Link, te bewijzen.
Hiervoor wordt hij bijgestaan door de eigenzinnige Adelina Fortnight die tevens over de plattegrond beschikt om Link terug te vinden.

94 min / Amerika / 2019

Spruitjesfilm

Do 15 juli - Shirley

Shirley Jackson is een beroemd auteur van griezelverhalen. Ze staat op het punt haar magnum opus te schrijven, als een jong koppel bij haar en haar man komt inwonen. Zonder het te weten verstoren zij haar routine, vergroten ze de spanning tussen de schrijfster en haar ontrouwe echtgenoot, en belanden ze in het middelpunt van een drama dat haar volgende boek zal inspireren.

107 MIN / Verenigde Staten / 2020

Regisseur Josephine Decker

Cast Elisabeth Moss, Michael Stuhlbarg, Odessa Young, Logan Lerman

Een verbeeldingsrijke, frisse, onvoorspelbare en vermakelijke film met een geweldige cast.

Drama (thriller) op donderdag

Vrij 16 juli - Antoinette dans les Cévennes

Antoinette is een schooljuf die halsreikend uitkijkt naar haar al lang geplande romantische week met haar geheime minnaar Vladimir, de vader van een van haar leerlingen. Die laat het echter plotseling afweten omdat zijn vrouw een wandelvakantie heeft geboekt in het nationaal park van de Cevennen in het zuiden van Frankrijk. Antoinette denkt niet lang na en besluit haar geliefde achterna te reizen.

97 MIN / Frankrijk / 2020

Regisseur Caroline Vignal

Cast Laure Calamy, Benjamin Lavernhe, Olivia Côte

Een zonnige komedie in de Franse bergen.

Romantiek op vrijdag

 

 

Za 17 juli - Monky

De elfjarige Frank vindt op een dag een levend aapje in zijn tuin, genaamd Monky.
Zijn komst is het begin van lol en avontuur voor hem en zijn familie.
Ze krijgen al snel door dat Monky geen gewoon aapje is en dat hij niet zomaar bij hen in de tuin is beland.

86 min / Zweden / 2017

Spruitjesfilm

Do 22 juli - System Crasher

De 9-jarige Benni is een wildebras die door een jeugdtrauma worstelt met paniekaanvallen en agressief gedrag. Haar alleenstaande moeder kan de zorg niet aan. Maar ook bij de maatschappelijk werkster en het pleeggezin lukt het niet. Haar schoolbegeleider neemt haar mee naar een boshut, om in de natuur te leven.

118 MIN / Duitsland / 2019

Regisseur Nora Fingscheidt

cast Helena Zengel, Albrecht Schuch

Dit intense maar indrukwekkende drama won de Zilveren Beer op het filmfestival van Berlijn.

Drama op donderdag

Za 24 juli - De Boxtrollen

Het Victoriaanse tijdperk in de stad Cheesebridge. De stad vreest de trollen die onder de straten van de stad wonen en 's nachts te voorschijn komen om kinderen en kaas te stelen, de twee zaken die ze het meest waardevol achten.
Een jonge weesjongen, die opgevoed is door de ondergrondse trollen, probeert zijn vrienden te redden van een kwaadaardige verdelger.

96 min/ Amerika / 2014

Spruitjesfilm

Do 29 juli - Hors-normes

Al meer dan 20 jaar runt Bruno een opvang voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis.

Zijn goede vriend Malek leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen.
Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen.

114 min / Frankrijk / 2019

Regisseurs Olivier Nakache en Eric Toledano
cast Vincent Cassel, Reda Kateb, Bryan Mialoundama

Na intouchables en c’est la vie riskeren de twee goudhaantjes van de Franse feelgoodmovie iets nieuws met deze aangrijpende kroniek. Teder en ontroerend, soms ook grappig, maar vooral een oproep tot aandacht voor de zwaksten.

Drama op donderdag

Vrij 30 juli - Eté 85

Normandië, ‘85. De zomervakantie is net begonnen, als de 16-jarige Alexis na het kapseizen van zijn zeilbootje wordt gered door David. Het is de start van een bijzondere vriendschap. David is een droom van een vriend en de jongens hebben samen de tijd van hun leven. Maar zal de droom langer duren dan deze zomer?

100 MIN / Frankrijk / 2020

Regisseur François Ozon

cast Felix Lefebvre, Benjamin Voisin

De film is een mooi geënsceneerde romance met een duister kantje.

Romantiek op vrijdag

Za 31 juli - Meester Kikker

“Soms ben ik een kikker. Dat is mijn supergeheim. Niemand mag het weten, behalve jullie.” De meester maakt vast een grapje. Daarom vindt Sita hem zo leuk. Tot hij op een dag op school arriveert met kroos in zijn haar en zijn natte kleren aan flarden.
De meester werd aangevallen door een ooievaar! Die zijn immers dol op kikkers… Samen met haar vrienden wil Sita er alles aan doen om de meester te beschermen. Dat wordt het begin van een grappig, maar ook spannend avontuur.
Een onbekommerde zomerse film boordevol dieren… en vooral één heel bijzondere kikker.

94 min/ Nederland / 2016

Spruitjesfilm