Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Film in de tuin

Filmliefhebbers – of gewoon liefhebbers van ‘gezellig samen zijn’ – kunnen in juni en juli elke donderdag en vrijdag terecht in de tuin van CC Scharpoord voor een leuke film in openlucht!

Vlei je neer in onze stoeltjes en geniet van ons filmaanbod in een gezellige setting. Vergeet je fleecedekentje niet voor extra gezelligheid.

Op donderdag breng je best je zakdoek mee voor ‘Drama op donderdag’, op vrijdag is het in juni tijd om onze lachspieren te trainen tijdens ‘Komedie op vrijdag’ en in juli ben je van harte welkom met je geliefde(n) op ‘Romantiek op vrijdag’.

Uiteraard vergeten we de allerkleinsten niet tijdens ‘Spruitjes op zaterdag’. Voor elk wat wils dus bij deze eerste editie van 'Film in de tuin'.

Film in de tuin - praktische info - start ticketverkoop op 1 juni om 8.30 uur

Locatie: Tuin CC Scharpoord

  • Avond films op donderdag en vrijdag in juni en juli om 20u30 - € 5 per film

  De avondtickets zijn voor 17 uur de dag van de vertoning te reserveren via cultuur.knokke-heist.be.

  • Spruiten op zaterdag in de maand juli om 14.30 uur  - € 1 per film

  De tickets zijn voor 13.30 uur de dag van de vertoning te reserveren via cultuur.knokke-heist.be

Bij vragen kan je terecht op het nummer 050 630 430.

Bij (zeer) slecht weer wordt de filmvoorstelling verplaatst naar de schouwburg. Uiteraard hopen we dat de weergoden ons gunstig zullen zijn en alle filmvoorstellingen zoals gepland kunnen plaatsvinden. Uitgezonderd op 3 & 4 juni gaat bij slecht weer de film niet door!

Cover film in de tuin

Brochure

Do 15 juli - Shirley

Shirley Jackson is een beroemd auteur van griezelverhalen. Ze staat op het punt haar magnum opus te schrijven, als een jong koppel bij haar en haar man komt inwonen. Zonder het te weten verstoren zij haar routine, vergroten ze de spanning tussen de schrijfster en haar ontrouwe echtgenoot, en belanden ze in het middelpunt van een drama dat haar volgende boek zal inspireren.

107 MIN / Verenigde Staten / 2020

Regisseur Josephine Decker

Cast Elisabeth Moss, Michael Stuhlbarg, Odessa Young, Logan Lerman

Een verbeeldingsrijke, frisse, onvoorspelbare en vermakelijke film met een geweldige cast.

Drama (thriller) op donderdag

Vrij 16 juli - Antoinette dans les Cévennes

Antoinette is een schooljuf die halsreikend uitkijkt naar haar al lang geplande romantische week met haar geheime minnaar Vladimir, de vader van een van haar leerlingen. Die laat het echter plotseling afweten omdat zijn vrouw een wandelvakantie heeft geboekt in het nationaal park van de Cevennen in het zuiden van Frankrijk. Antoinette denkt niet lang na en besluit haar geliefde achterna te reizen.

97 MIN / Frankrijk / 2020

Regisseur Caroline Vignal

Cast Laure Calamy, Benjamin Lavernhe, Olivia Côte

Een zonnige komedie in de Franse bergen.

Romantiek op vrijdag

 

 

Za 17 juli - Monky

De elfjarige Frank vindt op een dag een levend aapje in zijn tuin, genaamd Monky.
Zijn komst is het begin van lol en avontuur voor hem en zijn familie.
Ze krijgen al snel door dat Monky geen gewoon aapje is en dat hij niet zomaar bij hen in de tuin is beland.

86 min / Zweden / 2017

Spruitjesfilm

Do 22 juli - System Crasher

De 9-jarige Benni is een wildebras die door een jeugdtrauma worstelt met paniekaanvallen en agressief gedrag. Haar alleenstaande moeder kan de zorg niet aan. Maar ook bij de maatschappelijk werkster en het pleeggezin lukt het niet. Haar schoolbegeleider neemt haar mee naar een boshut, om in de natuur te leven.

118 MIN / Duitsland / 2019

Regisseur Nora Fingscheidt

cast Helena Zengel, Albrecht Schuch

Dit intense maar indrukwekkende drama won de Zilveren Beer op het filmfestival van Berlijn.

Drama op donderdag

Za 24 juli - De Boxtrollen

Het Victoriaanse tijdperk in de stad Cheesebridge. De stad vreest de trollen die onder de straten van de stad wonen en 's nachts te voorschijn komen om kinderen en kaas te stelen, de twee zaken die ze het meest waardevol achten.
Een jonge weesjongen, die opgevoed is door de ondergrondse trollen, probeert zijn vrienden te redden van een kwaadaardige verdelger.

96 min/ Amerika / 2014

Spruitjesfilm

Do 29 juli - Hors-normes

Al meer dan 20 jaar runt Bruno een opvang voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis.

Zijn goede vriend Malek leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen.
Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen.

114 min / Frankrijk / 2019

Regisseurs Olivier Nakache en Eric Toledano
cast Vincent Cassel, Reda Kateb, Bryan Mialoundama

Na intouchables en c’est la vie riskeren de twee goudhaantjes van de Franse feelgoodmovie iets nieuws met deze aangrijpende kroniek. Teder en ontroerend, soms ook grappig, maar vooral een oproep tot aandacht voor de zwaksten.

Drama op donderdag

Vrij 30 juli - Eté 85

Normandië, ‘85. De zomervakantie is net begonnen, als de 16-jarige Alexis na het kapseizen van zijn zeilbootje wordt gered door David. Het is de start van een bijzondere vriendschap. David is een droom van een vriend en de jongens hebben samen de tijd van hun leven. Maar zal de droom langer duren dan deze zomer?

100 MIN / Frankrijk / 2020

Regisseur François Ozon

cast Felix Lefebvre, Benjamin Voisin

De film is een mooi geënsceneerde romance met een duister kantje.

Romantiek op vrijdag

Za 31 juli - Meester Kikker

“Soms ben ik een kikker. Dat is mijn supergeheim. Niemand mag het weten, behalve jullie.” De meester maakt vast een grapje. Daarom vindt Sita hem zo leuk. Tot hij op een dag op school arriveert met kroos in zijn haar en zijn natte kleren aan flarden.
De meester werd aangevallen door een ooievaar! Die zijn immers dol op kikkers… Samen met haar vrienden wil Sita er alles aan doen om de meester te beschermen. Dat wordt het begin van een grappig, maar ook spannend avontuur.
Een onbekommerde zomerse film boordevol dieren… en vooral één heel bijzondere kikker.

94 min/ Nederland / 2016

Spruitjesfilm