Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Groepsaankoop oordoppen op maat

​​​​​​Groepsaankoop oordoppen op maat

Dienst Jeugdcultuur Knokke-Heist voorziet opnieuw een groepsaankoop oordoppen op maat. Jongeren uit Knokke-Heist kunnen zo op een kwalitatieve en duurzame manier hun gehoor beschermen tijdens fuiven, festivals en zoveel meer. De groepsaankoop is bedoeld voor jongeren tussen 18 & 30 jaar die in Knokke-Heist gedomicilieerd zijn. Alle info vind je op deze pagina.

 

 

 

Gehoor

Goed kunnen horen is cruciaal in deze samenleving waar communicatie centraal staat. Gehoorschade kan hierdoor erg vervelend zijn: een toon die niet meer weggaat, bepaalde tonen die je niet meer hoort, moeilijk mensen verstaan in luide omgevingen,... Iedereen is wel eens thuis gekomen na een feestje met een ruis in de oren, maar wat als deze niet meer weggaat? Er is geen weg terug. Daarom is het belangrijk onze oren te beschermen vóór het te laat is. Oordoppen op maat zijn de veiligste manier om dit te doen als je veel met lawaai wordt geconfronteerd. Daarom bieden we deze groepsaankoop aan.
Iedereen die zich inschrijft, kan ook een gehoortest laten doen. De aangeboden gehoortest is een OAE-test, die de schade aan de haarcellen in je slakkenhuis in beeld brengt. Zo kun je de schade zien voor het onherroepelijk te laat is en je bepaalde tonen niet meer hoort. Wie al oordoppen op maat bezit, kan ze laten controleren op lekken.

Oordoppen

De oordoppen zijn type MEP 2G met een vlakke muziekfilter. Dit wilt zeggen dat alle geluidsfrequenties op een gelijk niveau gedempt worden. Hierdoor heb je geen vervorming bij het luisteren van muziek. Er is keuze tussen 3 filters, die staan voor de decibels die worden gedempt: 15db, 19db en 22db. Ook industriële filter beschikbaar, ideaal voor wie werkt in lawaai.

Kostprijs: €90 voor wie aan de voorwaarden voldoet, €105 voor overige inschrijvingen. Normale prijs: €150
Contacteer je mutualiteit om te zien of je recht hebt op terugbetaling.

 

 

Opmeetmoment
Tijdens dit moment wordt de vorm van je oor opgemeten, om zo je oordoppen op maat te maken. Zorg ervoor dat je geen oorstoppen hebt (opstapeling van oorsmeer). Dan kan de vorm van jouw oor niet opgemeten worden. Je kan stoppen laten verwijderen door je huisarts.

Optie: gratis gehoor- of lektest.

  • De aangeboden gehoortest is een OAE-test, die de schade aan de haarcellen in je slakkenhuis in beeld brengt. Zo kun je de schade zien voor het onherroepelijk te laat is en je bepaalde tonen niet meer hoort.
  • Wie oordoppen op maat bezit, kan ze laten controleren op lekken.

Betaling: na het opmeetmoment krijg je een factuur. Je oordoppen gaan in productie na betaling.

De opmeetmomenten gaan door op:
Zaterdag 12 november 2022 in De Marge (Edward Verheyestraat 16) van 9u - 12u
Dinsdag 15 november 2022 in De Korenbloem (Breed Veertien 25) van 18u - 21u
Woensdag 16 november 2022 in 't Verzet (Duinenwater 45) van 18u - 21u

Als er te weinig inschrijvingen zijn voor een opmeetmoment, wordt deze afgelast of verkort. Je wordt hiervan tijdig op de hoogte gebracht. Inschrijven kan steeds tot een week voor het opmeetmoment.

 

 

De groepsaankoop is gericht op jongeren tussen 18 en 30 jaar. Voor je 18de verandert je oor nog veel van vorm en loop je het risico dat de oordoppen na een tijdje niet meer volledig lekvrij zij.

Als je 16 bent en oordoppen op maat koopt, heb je grote kans dat je enkele jaren later een lek hebt. Het is echter wel een goed idee om te investeren in bescherming als je veel wordt blootgesteld aan geluid, bijvoorbeeld bij het beoefenen van een luid instrument of studierichting.

 

Meer info: 050 630 800 / stefanie.bulcke@knokke-heist.be 

Meer info?