Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Sport vs corona

Hier kan je alle info terugvinden omtrent sporten in tijden van corona in Knokke-Heist

Sporten in Knokke-Heist vanaf 8 juni

Op een nieuwe Veiligheidsraad zijn woensdag 3 juni nieuwe maatregelen aangekondigd die zullen ingaan vanaf maandag 8 juni. In een notendop: alle maatregelen die tot nog toe voor buitensporten golden, gelden vanaf 8 juni ook voor indoorsporten: in georganiseerd verband mag je sporten met een groep van maximaal 20, zolang je de social distancing-maatregelen in acht neemt, je handen voor en na wast, net zoals het gemeenschappelijk sportmateriaal. Voor -12-jarigen zal nog meer toegelaten worden. Ook de fitnesscentra kunnen weer open. Kleedkamers en douches blijven wel gesloten.

We bekijken de komende dagen welke de maatregelen zijn die genomen moeten worden om onze sportcentra opnieuw in veilige omstandigheden te kunnen openen. Voor een deel van de informatie zullen we moeten wachten op de publicatie van het ministerieel besluit, dat alles in een wettekst plaatst, en zo de juridische grenzen stelt.

De algemene FAQ's van het nationaal crisiscentrum zijn terug te vinden via de link hieronder: www.info-coronavirus.be/nl/faq/ 

Alle relevante informatie m.b.t. sport en Corona is ook terug te vinden op de website van Sport Vlaanderen:
www.sport.vlaanderen/corona-en-sportbeoefening-in-vlaanderen/

Sporten vanaf 18 mei

Op 13 mei nam de Nationale Veiligheidsraad volgende beslissingen met betrekking tot sport (de sporten die reeds vanaf 4 mei waren toegelaten blijven mogelijk):

  • vanaf maandag 18/5 uitbreiding met outdoorgroepssporten: reguliere sporttrainingen en -lessen mogen vanaf 18 mei weer bij sportclubs in openlucht plaatsvinden, met maximaal 20 personen waarbij de aanwezigheid van een coach of een meerderjarig toezichter verplicht is.  De maatregelen rond social distancing (1,5 m afstand) moeten steeds opgevolgd worden en de kantines & kleedkamers blijven gesloten.
  • indoorsporten zijn momenteel en zeker nog tot minstens 8 juni niet aan de orde.
  • alle sportieve evenementen blijven verboden tot minstens 30 juni.

 

Op de vorige Veiligheidsraad viel al de beslissing om sportwedstrijden minstens tot 31 juli te verbieden, terwijl tot 31 augustus massa-evenementen niet zijn toegelaten in ons land.

 

Verschillende sportclubs zijn hun werking terug aan het opstarten conform de huidige maatregelen. Wil je als sportclub terug je werking opstarten neem dan zeker contact op met de sportdienst zodat alle maatregelen kunnen worden afgetoetst. Wil je weten welke sportclubs in Knokke-Heist terug opgestart zijn neem je best contact op met de sportclub of met de sportdienst.

 

Sportevents

Het College heeft vrijdag 3 april beslist om een 14-tal grote evenementen in de zomermaanden te annuleren. 

Op 1 mei besliste het College om de Iron Kid en Finishers Triatlon op 21, 22 en 23 augustus en de Zwintriathlon en Halve Triatlon op 2 en 5 september te annuleren.

Over de andere geplande activiteiten Night Run Knokke-Heist, Zeezwemmen en Early Bird Run is nog geen beslissing genomen.

Het overkoepelende Loopcriterium van de Kust, waar de Strandloop Knokke-Heist op 17 juli deel van uitmaakt, werd geannuleerd, waardoor deze strandloop in competitieformat ook geannuleerd wordt.

Voor de andere sportevents (Zwemloop, Dunes Beachsoccer,...) ligt de beslissing deels in handen van de organisatie, afhankelijk uiteraard van federale en gemeentelijke maatregelen.

CONTACT

Sportdienst Knokke-Heist
E. Verheyestraat 14, 8300 Knokke-Heist
Tel 00 32 (0) 50/630.480

sport@knokke-heist.be