Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Sport vs corona

Hier kan je alle info terugvinden omtrent sporten in tijden van corona in Knokke-Heist

Recente info

De huidige (sport)maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad en Vlaanderen in een notendop (update 21 augustus):

Sporten in georganiseerd verband mag: 

a) mét contact
b) in een groep van maximum 50 personen
c) mits aanwezigheid van een meerderjarige verantwoordelijke
d) mits het wassen van de handen voor en na en het schoonmaken van gemeenschappelijk sportmateriaal voor en na het sporten
e) mits het volgen van de veiligheidsprotocollen 

Sporten in niet-georganiseerd verband mag:

a) met je eigen sociale bubbel met contact, dat wil zeggen met maximum 5 personen naast je gezin (kinderen onder de 12 jaar worden niet meegerekend). 
Weet ook dat je maar met maximum 10 personen mag samenkomen (kinderen onder de 12 jaar worden niet meegerekend) zowel op privé- als op openbaar domein. Dus bijvoorbeeld 2 gezinnen met telkens 2 ouders en 3 kinderen boven de 12 jaar mogen samen sporten in de tuin of op straat.
b) met max. 10 andere personen zonder contact, met hen respecteer je de afstands- en hygiënerichtljnen.

 

  • De contactgegevens van deelnemers aan gemeenschappelijke sportlessen moet bijgehouden worden. Klik hier om registratieformulier te downloaden. NIEUW
  • De Vlaamse sportsector adviseert om in de huidige situatie zoveel mogelijk sportactiviteiten buiten te organiseren. En zelfs als je buiten sport, zoveel mogelijk voldoende afstand te bewaren.
  • Sauna's, hammans en wellnesscentra mogen enkel open als ze privé gebruikt kunnen worden en voldoen aan de veiligheidsprotocollen.
  • Kleedkamers en douches mogen gebruikt worden zoals in de veiligheidsprotocollen beschreven wordt.
  • Voor sportwedstrijden vanaf 1 september: indoor mogen er 200 toeschouwers toegelaten zijn, voor outdoor is dit 400. Opgelet! Mondmaskers zijn ten alle tijde verplicht voor de toeschouwers! NIEUW

In Knokke-Heist zijn mondmaskers overal verplicht, behalve o.a. bij verplaatsingen met fiets, step, golfkar,... bij het uitoefenen van sportactiviteiten, en op het vrije strand (al wordt het vel sterk aangeraden een mondmasker te dragen)

Op de zeedijk is een mondmasker altijd verplicht!

Mondmaskers zijn dus ook verplicht in en op alle sportcentra in Knokke-Heist, met uitzondering voor de sporters zelf tijdens hun sportbeoefening.

De informatie die we op deze pagina publiceren, is altijd op basis van de laatste beslissingen. De juridische grenzen van de nieuwe maatregelen worden bepaald in een ministerieel besluit. Dat publiceert de federale overheid doorgaans drie dagen na de persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad. 

De algemene FAQ's van het nationaal crisiscentrum zijn terug te vinden via de link hieronder: www.info-coronavirus.be/nl/faq/ 

Alle relevante informatie m.b.t. sport en Corona is ook terug te vinden op de website van Sport Vlaanderen:
www.sport.vlaanderen/corona-en-sportbeoefening-in-vlaanderen/

Sportevents

Het College heeft beslist om alle grote evenementen in de zomermaanden te annuleren. 

Ter alternatief kan je deelnemen aan ons Go Fit Triatlon Festival. Van 3-88 jaar kan je virtueel deelnemen vanuit je eigen gemeente. 

Er is een mooi palet aan uitdagingen. Voor kinderen vanaf 3 jaar hebben we naargelang de leeftijd 4 mogelijkheden om te schitteren als Iron Kid. Vanaf 12 jaar kan men de uitdaging aangaan om een 1/16de Finishers Triatlon af te leggen, vanaf 15 jaar kan de 1/8ste Finishers Triatlon. Wie 18 jaar of ouder is kan bijkomend kiezen voor een kwart triatlon, een halve triatlon, een drie kwart triatlon of zelfs een volledige triatlon. 

Voor alle verdere informatie: 

https://www.knokke-heist.be/vrije-tijd/sport/Go-Fit-Triatlon-Festival

CONTACT

Sportdienst Knokke-Heist
E. Verheyestraat 14, 8300 Knokke-Heist
Tel 00 32 (0) 50/630.480

sport@knokke-heist.be