Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Trail Run Knokke-Heist

zondag 3 oktober 2021

ALGEMEEN

De Early Bird Run is in Knokke-Heist ondertussen een klassieker voor recreatieve natuurlopers. Om tegemoet te komen aan de vraag van de liefhebbers van de langere afstanden, werd de Trail Run Knokke-Heist als spin-off ontwikkeld.

Een uitgepijld loopparcours doorheen de Zwinduinen en -bosjes, door het Koningsbos en over het strand en de duinen, met start en aankomst aan het Schuttersplein van het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark.  

De lopers starten individueel om de 10 seconden tussen 8 en 9.30 uur en krijgen een gevarieerd parcours van 30 km voorgeschoteld.  

INSCHRIJVINGEN

De inschrijvingsprijs voor de Trail Run Knokke-Heist bedraagt 10 euro.

Er kunnen maximaal 540 lopers deelnemen. Bij je inschrijving moet je een tijdslot aanduiden. Per tijdslot van 15 minuten mogen er 90 lopers van start gaan. Er zijn 6 tijdslots voorzien, dus vol = vol!.

Het inschrijvingsgeld gaat integraal naar een fonds dat geld inzamelt om in het verlengde van het WK tijdrijden fietshulpmiddelen aan te schaffen voor de lokale woonzorgcentra en de centra voor mensen met een beperking.

PARCOURS

Het parcours van de Trail Run Knokke-Heist verrast met singletracks door de weiden en de duinen, de uitgestrektheid van het strand en allerlei kleine off-road paden van het Zwin, de polders en het Koningsbos.

Terwijl tal van steltlopers, reigerachtigen, meeuwen en eenden bij de opkomende zon hun vleugels uitspreiden, worden de lopers langsheen de Kleyne Vlakte geflankeerd door Schotse hooglandrunderen, Konikpaarden, Shetland pony’s, Vlaamse schapen en duingeiten. De boomkikker en de kamsalamander zijn stille getuigen.

DIVERSE

Omdat we in de natuur lopen willen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Geen bevoorrading op het parcours dus, wel een eindbevoorrading. Breng dus zeker je eigen herbruikbare drinkfles of waterbelt mee. We voorzien een mogelijkheid om deze met water bij te tanken na ongeveer 14 km.

Lokale Trail Runners warmen goed op door al lopend of met de fiets af te zakken naar de start.

Na je loopje kan je aan de photobooth een selfie nemen en deze posten met #trailrunknokkeheist.

In de nabij gelegen sporthal De Stormmeeuw kan je gebruik maken van kleedkamers en douches. Er is geen vestiaire voorzien.

CONTACT

Sportdienst Knokke-Heist
E. Verheyestraat 14, 8300 Knokke-Heist
Tel 00 32 (0)50 630.480

trailrun@knokke-heist.be