Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Aanvraag milieuvergunning voor bouw en uitbating windparken in de Prinses Elisabeth-zone van de Noordzee

Op 29 september 2023 heeft de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie een aanvraag ingediend tot het verkrijgen van een machtiging voor het bouwen en een vergunning voor de exploitatie van offshore windparken en parkbekabeling in de zeegebieden onder de rechtsbevoegdheid van België. Het dossier bevat de aanvraag, een milieueffectenrapport (inclusief een ontwerp van passende beoordeling) en een niet-technische samenvatting. Deze documenten zijn digitaal beschikbaar op de website van de BMM.  

De wettelijk voorziene openbare consultatie van deze aanvraag duurt 30 dagen en loopt vanaf 24 november tot en met 25 december 2023. Geïnteresseerden kunnen hun standpunten, opmerkingen en bezwaren tot en met 8 januari 2024 indienen, per post of per email, gericht aan de BMM, Vautierstraat 29, 1000 Brussel, t.a.v. Brigitte Lauwaert (blauwaert@naturalsciences.be).  

De aanvraag, het milieueffectenrapport en de niet-technische samenvatting liggen gedurende de periode van de openbare consultatie ook ter inzage bij de dienst Klimaat, Milieu & Natuur in het stadhuis op het Alfred Verweeplein in Knokke-Heist. Dit is mogelijk in de voormiddag van 8.30 uur tot 12 uur en enkel op afspraak via 050 630 188 of milieu@knokke-heist.be . Daarnaast kan iedereen het dossier consulteren in de kantoren van de wetenschappelijke dienst Beheer Mariene Milieu (BMM) in Brussel en Oostende.  

De BMM staat tot je beschikking voor bijkomende informatie via Mia Devolder, mdevolder@naturalsciences.be , T 02 627 43 52 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter