Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Mooie cijfers voor tevredenheidsenquête gemeentepersoneel

Afgelopen voorjaar kregen de medewerkers van Knokke-Heist de mogelijkheid om een vijfjaarlijkse tevredenheidsenquête in te vullen. Intussen zijn de resultaten bekend en die zijn globaal gezien heel positief. Bijna iedereen wenst voor het gemeentebestuur te blijven werken (maar liefst 94%) en vindt het gemeentebestuur een goede werkgever (92%). 81% zou de gemeente als werkgever aanraden. De belangrijkste energiegevers zijn de collega’s, de beslissingsruimte, de resultaten, de waardering, de variatie, de sfeer en het sociaal contact. Anderzijds zijn de werkdruk, onduidelijkheid, lawaai, de omgevingstemperatuur en de personeelscapaciteit de grootste energievreters. Dit zijn belangrijke werkpunten, die het gemeentebestuur één voor één zal aanpakken.

Resultaten voor de hele organisatie en de teams afzonderlijk

Liefst 364 medewerkers vulden anoniem de enquête in, een mooie responsgraad van 76%. Er werd bewust voor gekozen om de organisatie op te delen in 15 groepen, waardoor resultaten naast organisatieniveau ook op groepsniveau bekeken kunnen worden.

Naargelang de groepen verschillen deze resultaten ook. Dat is niet onbelangrijk omdat de ene groep met een heet hangijzer kan zitten, waar een andere groep niet mee geconfronteerd wordt (denk aan pakweg geluidsoverlast). Er zal dan ook per team bekeken worden welke werkpunten er aangepakt moeten worden.

Kriebelt het bij jou om onze nieuwe collega te worden?

Solliciteer dit najaar op een van onze boeiende vacatures. Denk maar aan een functie als coördinator van de dienst feestelijkheden, arbeider Stadsonderhoud of Gemeenschapswacht-Vaststeller. Krijg je het al warm? Voelt dit voor jou aan als een roeping? Bekijk dan zeker ons aanbod op vacature.knokke-heist.be. We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen als nieuwe collega!



Wist je dat ...?

· je relevante werkervaring onbeperkt kan laten meetellen voor je anciënniteit?

· er tal van opleidingskansen zijn om je kennis te verruimen en/of je competenties bij te schaven?

· je een aantrekkelijk loon hebt met daarbovenop een uitgebreid loonpakket? Denk maar aan maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering voor het hele gezin, flexibel uurrooster, pensioenpijler, ecocheques, en zoveel meer!

· we een waaier hebben van leuke personeelsactiviteiten waar je aan kan deelnemen, zoals sport over de middag, soep met babbeltjes, een spetterend nieuwjaarsfeest …?

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter