Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

38 nieuwe Gastheren en -vrouwen van de Zwinstreek

Vorige week studeerden opnieuw 38 plaatselijke ondernemers af als Gastheer of Gastvrouw van de Zwinstreek. Deze enthousiaste locals zijn opgeleid om bezoekers toeristische informatie en tips te bezorgen over onze unieke en veelzijdige regio. In totaal telt de groep nu 123 Gastheren en -vrouwen. Het Gastheerschap van de Zwinstreek wordt ondersteund door de vijf Zwinstreekgemeenten Sluis, Knokke-Heist, Damme, Maldegem en Sint-Laureins en IVN Natuureducatie. De uitvoering is in handen van Stichting Gastvrij Zeeuws-Vlaanderen. Een overzicht van alle gastheren en -vrouwen vind je hier.



Gastheerschapsnetwerk

Van souvenirshop tot hotel, van musea tot restaurant en van fietsverhuur tot ijssalon. Het netwerk van gastheren en gastvrouwen bestaat uit ondernemers en medewerkers actief in de toeristisch-recreatieve branche. Samen zetten ze zich met liefde in om de Zwinstreek op de kaart te zetten. Ieder van hen heeft de cursus Gastheer van de Zwinstreek gevolgd. Daarnaast komen de gastheren en gastvrouwen twee keer per jaar samen voor bijscholing en netwerken, gaan ze één keer per jaar op gebiedssafari in eigen streek, werken ze gezamenlijk aan projecten en worden ze op de hoogte gehouden van ontwikkelingen en wetenswaardigheden. Je herkent de gastheren en gastvrouwen aan het gevelbordje ‘Gastvrije Zwinstreek’ op de gevel.

Gastheer worden

Als ondernemer in deze unieke grensstreek delen de Gastheren en -vrouwen graag hun kennis van en liefde voor het gebied met hun klanten. Hun persoonlijke tips en authentieke verhalen zorgen ervoor dat je de streek écht beleeft. Wedden dat hun passie en enthousiasme aanstekelijk werkt?

Wil je ook gastheer of gastvrouw worden? Laat het ons weten via dit inschrijfformulier. Zodra er een nieuwe cursus wordt gepland, brengen we je hiervan op de hoogte. Meer info lees je op www.gastvrijzeeuwsvlaanderen.nl/gastheerschap 

Gastheren/Gastvrouwen per Zwinpartner  

Knokke-Heist 20

Damme 2

Maldegem 3

Sint-Laureins 11

Sluis 87

Totaal 123



Gastheren/Gastvrouwen opleiding 2024

Gastheren/Gastvrouwen opleiding 2024

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter