Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Extra activiteiten tijdens de Waalse carnavalsvakantie in Zwin Natuur Park

Nog tot zondag 10 maart 2024, behalve op maandag 4 en dinsdag 5 maart (sluitingsdagen) organiseert het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist extra activiteiten naar aanleiding van de Waalse carnavalsvakantie.

Extra buitenaanbod in het huttenparcours

De carnavalsvakantie staat in het Zwin Natuur Park in het teken van de ontluikende lente. De Zwingidsen langs het huttenparcours vertellen de bezoeker alles over de romantische kuren van vogels, over hun liefdesnestjes en de verschillende soorten nestkastjes. De natuur ontwaakt stilaan uit zijn winterrust, de planten komen in bloei en de vogels beginnen aan het bouwen van een nest. Ook de Zwinooievaars keren stilletjes aan terug naar het Zwin en maken hun nest klaar voor het broeden. Vanuit de kijkhut zijn er extra telescopen met uitzicht op de vogels op en rond de broedeilanden. In de labohut worden veren tot in het kleinste detail bekeken en onderzocht. Aan de voederhut geven gidsen uitleg over zangvogels in de lente, nesten en nestkasten. Ook aan de Zwinvlakte staat een gids klaar die toelichting geeft over dit bijzondere getijdengebied.

Activiteiten voor kinderen

Speciaal voor de kinderen staat er een romantisch natuurverhaal op het programma en ervaren ze hoe het is om met een echte veer te schrijven. Het extra buitenaanbod is inbegrepen in de toegangsprijs tot het Zwin Natuur Park.

Gezinswandeling

Op donderdag 29 februari 2024 kan je om 10.30 uur aansluiten bij een Franstalige gezinswandeling speciaal gericht op gezinnen met jonge kinderen van 5 tot 12 jaar. Thema van deze wandelingen is ‘Van A tot Zwin’. De Zwingids zorgt voor een speelse toets en info op maat van de kleinsten. Na de wandeling wacht er een lekker soepje in Zwinbistro The Shelter voor de deelnemers aan de wandeling. Op voorhand reserveren voor de gezinswandelingen is sterk aangeraden via www.zwin.be

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter