Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

21ste Internationaal Stripfestival Knokke-Heist focust op Zwinsteden in de strip

Op zaterdag 27 en zondag 28 april 2024 organiseert de vzw Strippromotie Knokke-Heist in samenwerking met de gemeente Knokke-Heist haar 21ste internationaal Stripfestival in Zaal Ravelingen – Koudekerkelaan 33 Knokke-Heist. Ook ditmaal blijft de toegang gratis. Deuren voor het publieke gebeuren op zondag 28 april gaan open om 10 uur en het einde is voorzien om 17 uur.

Indrukwekkende affiche

Het thema voor het 21ste Stripfestival is ‘Zwinsteden in de strip’ met een mini-expo over de Zwinsteden in de strip en een mooi overzicht van de verschillende affiches die ooit gemaakt zijn voor het Stripfestival van Knokke-Heist.

Ook dit jaar mogen we terug een 60-tal tekenaars verwelkomen waaronder uitzonderlijk internationaal talent zoals de Indonesische Apri Kusbiantoro (Storm), de tekenaars van de Rode Ridder, Claus Scholz (België/Duitsland) en Fabio Bono (Italië), Thierry Capezzone uit Denemarken met “Pol”, Olivier Weinberg  met “De Jeugd van Alex”, Olivier Marin met “De onzichtbare oorlog” en Gilles  Mezzomo met “Luka en Mexicana”, allen uit Frankrijk. Verschillende tekenaars uit Nederland waaronder Romano Molenaar met “Storm en Galaxa” en Renée Rienties met “Camille”, de Vlaamse popster.

Als Belgische toppers kan je alvast noteren: Batem met “Marsupilami”, Philippe Delzenne met “Jommeke”, Jean Torton met  “Champakou”, Paul Geerts met "Suske en Wiske", Jan Bosschaert met "Sam en Jaguar", Daniel Desorgher met "Jimmy Van Doren en "De Smurfen", Ever Meulen met "Rock in Stock", Steve Van Bael met "Figaro", "Baba Yega" & "Nachtwacht". Deze laatste is tevens een van de striptekenaars van Kiekeboe en heeft de prachtige affiche ontworpen van het 21ste Internationaal Stripfestival. Ook Jean-Pol, Georges Van Linthout, Jeff Broeckx, D’Auwe, Ron Van Riet, Eric De Rop, Patrick Vanoppen tekenen present.

Animatie door Bibliotheek Knokke-Heist

Noteer zondag 28 april alvast in je agenda want die zondag wordt een dag vol stripavontuur voor jong en oud. Naast de talrijke stripuitgeverijen die zullen aanwezig zijn met gezellige standjes, zal ook de bibliotheek van Knokke-Heist haar stripcollectie promoten en leuke activiteiten organiseren voor het hele gezin. Vereeuwig jezelf als een stripfiguur bij de photobooth, doe samen met je “kids” de zoektocht naar Bollie en Billie en bouw mee aan een stripfiguur in LEGO-blokjes.

Strip Awardshow

Het prestigieuze Stripfestival met wereldwijde uitstraling wordt op zaterdagavond traditioneel ingezet met de Strip Award Show voor genodigden. Ook deze show zal doorgaan in De Ravelingen waar de verschillende stripprijzen uitgereikt worden in aanwezigheid van tal van prominenten en de tekenaars.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter