Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Algemene politieverordening in Knokke-Heist aangepast

In Knokke-Heist is bij gemeenteraadsbesluit van 29 februari 2024 een aangepaste algemene politieverordening aangenomen om de leefbaarheid en veiligheid in de gemeente te versterken. Deze verordening, die tot stand is gekomen na uitgebreid overleg met lokale belanghebbenden en inwoners, bevat nieuwe maatregelen om diverse aspecten van het dagelijks leven te reguleren. De nieuwe verordening gaat in voege op woensdag 6 maart 2024. Inbreuken hierop kunnen aanleiding geven tot een gemeentelijke administratieve sanctie.

Gemeentelijke Administratieve Sanctie (GAS) opgetrokken naar € 500

De maximale geldboete die kan worden opgelegd, werd in de algemene politieverordening opgetrokken van € 350 naar € 500. Daarnaast kan voor de identificatie van overtreders worden teruggevallen op kentekenaansprakelijkheid. Naast enkele verduidelijkingen van bestaande artikelen werd ook een verbod op bierfietsen en agressief bedelen ingevoerd.

Hoeveelheid pmd en papier & karton beperkt

Op vlak van netheid werden maximale hoeveelheden van buiten te plaatsen (per inzameling) pmd en papier & karton opgenomen. Het verbod op buitenplaatsen van o.a. koopwaar op het openbaar domein blijft behouden. Het is echter belangrijk te melden dat het plaatsen van menuborden (onder bepaalde voorwaarden) wel toegelaten is op het openbaar domein of toegankelijk privaat domein. Wat publiciteit betreft wordt het gebruik van stickers met als doel een onroerend goed te koop of te huur aan de bieden aan voorwaarden gekoppeld.

Maximaal 3 werfwagens per werf op openbaar domein

Specifiek voor bouwwerkzaamheden worden de innames van het openbaar domein in de winkelstraten beperkt tot maximaal 3 werfwagens per werf. Privatieve innames in kader van bouwwerkzaamheden zijn nu, niet enkel in de weekends maar ook op de wettelijke feestdagen in de toeristische zone verboden. Werftoiletten werden als uitzondering toegevoegd.

Leefbaarheid, veiligheid en kwaliteit waarborgen

Al met al is de nieuwe algemene politieverordening in Knokke-Heist een belangrijke stap om de leefbaarheid, veiligheid en kwaliteit van leven in de gemeente te waarborgen en te verbeteren. Door het invoeren van specifieke regels en maatregelen, wordt blijvend gestreefd naar een harmonieuze en duurzame samenleving waarin iedereen zich thuis kan voelen.

Voor alle info: Politieverordeningen | Knokke Heist (knokke-heist.be)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter