Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Bakkerij Philippe deelde massaal gebak en broodjes uit aan geblokkeerde chauffeurs in Westkapelle

Op donderdag 1 en vrijdag 2 februari 2024 deelde bakkerij Philippe een 800-al broodjes en gebakjes uit aan geblokkeerde vrachtwagenchauffeurs op de ring en N49 in Westkapelle. “Dit idee borrelde bij ons op omdat ook onze zoon Maxim reeds 2 jaar werkzaam is als vrachtwagenchauffeur en als geen ander weet hoe het is ver weg van huis te zijn en gebrek te hebben aan voldoende drank en eten” vertelt Kristof Van Haecke, zaakvoerder van bakkerij Philippe in de Dorpsstraat in Westkapelle.

Op donderdagavond, de sluitingsdag van de bakkerij, hebben Kristof, Maxim en vier bevriende truckers rondgereden met een bestelwagen, volgestouwd met broodjes en gebak. Ze klopten op alle deuren van de vrachtwagencabines om gratis eten aan te bieden. De meesten waren afkomstig van het Oostblok en spraken enkel de taal van hun thuisland.

“Gelukkig sprak een van Maxims collega’s Pools “doet Kristof gretig zijn verhaal. “De chauffeurs waren ons enorm dankbaar, zelfs tot tranen toe bewogen. We kregen zoveel positieve en ontroerende reacties dat we vrijdagmiddag nog eens een extra rantsoenronde hebben gedaan. Onze actie oogstte ook enorm veel bijval op onze Facebookpagina. We kregen in de winkel zelfs een klant over de vloer die ons geld toestopte en smeekte om er zoete lekkernijen voor de vrachtwagenchauffeurs mee te kopen. Zo hebben we op zijn minst honderden chauffeurs eventjes tevreden gesteld, besluit de Westkapelse warme bakker met een al even warm hart van koekebrood.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter