Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Bescherm je fiets

Van 22 tot en met 28 april 2024 staat de nationale actieweek tegen fietsdiefstal gepland, dit onder de naam De ketting. Dit is een actie van de FOD Binnenlandse Zaken om extra aandacht te schenken aan jouw fiets om fietsdiefstal te vermijden. Fietsdiefstal blijft helaas een veelvoorkomend probleem waar veel fietsers mee te maken krijgen. Het verliezen van je geliefde tweewieler kan niet alleen financieel pijnlijk zijn, maar ook emotioneel frustrerend. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige stappen die je kunt nemen om de kans op diefstal te minimaliseren en je fiets veilig te houden.

Hier zijn enkele belangrijke tips voor diefstalpreventie:

Investeer in een goed slot en bevestig je fiets aan een vaststaand object, neem je batterij of verwijderbare accessoires mee, gebruik liefst fietsstallingen of zet je fiets goed in het zicht en laat je fiets graveren.

Wist je dat onze gemeenschapswachten gratis je fiets graveren tijdens de Vlaamse zomer- en herfstvakantie? Meer info lees je op onze website.

Door deze eenvoudige maar effectieve tips te volgen, kun je de kans op fietsdiefstal aanzienlijk verminderen en je fiets veilig en beveiligd houden. Het nemen van voorzorgsmaatregelen kan veel ellende en frustratie besparen, terwijl je kunt blijven genieten van zorgeloos fietsplezier!

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter