Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Jeugddienst trakteert jeugdwerkers op pizza en boeiende workshops

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist waardeert de inzet van jeugdwerkers en zet daarom extra in op bijscholing. Zo organiseert de gemeentelijke jeugddienst op woensdagavond 8 mei 2024 een gratis vormingsavond in de Marge voor iedereen die met kinderen en jongeren werkt. Het perfecte moment om elkaar beter te leren kennen en tegelijk wat bij te leren. In de huidige samenleving zijn er steeds meer uitdagingen. De focus ligt tijdens deze avond dan ook op het versterken van vaardigheden in het omgaan met kinderen en hun ouders. Omdat dit ook een kans is om ideeën uit te wisselen en te netwerken, wordt iedereen getrakteerd op een overheerlijk pizzabuffet.

Om 19 uur wordt iedereen verwacht om te smullen van lekkere pizza en om wat bij te praten. Om 19.45 uur gaan de workshops van start. De deelnemers hebben keuze uit vier verschillende sessies, elk gericht op een specifiek aspect van het werken met kinderen en jongeren.

  • Uitdagend gedrag door Vrijetijdspunt
  • Conflicthantering door Bizon vzw
  • Maatschappelijke kwetsbaarheid door jeugdopbouwwerker Karim
  • Voorbereiden van activiteiten door de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk vzw (VDS)
     

Het einde van de sessies is verwacht rond 22 uur. Nadien kan iedereen nog wat bijpraten en ervaringen uitwisselen tijdens het praatcafé.

Werk jij met of voor kinderen en jongeren, op professioneel vlak of vrijwillig? Iedereen is welkom om samen bij te leren. Het wordt ongetwijfeld een boeiende, leerzame en leuke avond. Vooraf inschrijven is verplicht (voor 28 april 2024) en kan makkelijk en gratis via deze link.

Heb je nog vragen? Stuur gerust een mailtje naar jeugd@knokke-heist.be.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter