Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

De Wip kandidaat voor nationale Lions-prijs

De vzw De Wip in Knokke-Heist kreeg op zaterdag 9 maart 2024 bezoek van de leden commissie Nationaal werk Lions. Deze commissie, onderdeel van Lionsclub België, evalueert een verdienstelijk en educatief project, aangebracht door een plaatselijke Lionsclub. Lionsclub Damme-Zwin ondersteunt reeds jaren De Wip en heeft nu dit project voorgesteld voor deelname aan ‘nationaal werk’. In aanwezigheid van schepen van Welzijn Nick Wenmaekers , medewerkers van De Wip en leden van Lions Club Damme-Zwin vonden twee presentaties plaats.

Aan de ene kant presenteerde Karolien Schotte, coördinator van De Wip, in detail de activiteiten van Spelotheek, Velotheek, Babytheek, Huiswerkklas, Studieondersteuning, Gastvrij, Fantastik en toekomstige projecten. Het intensieve werk van de medewerkers en de vrijwilligers van De Wip werd ten zeerste gewaardeerd door de commissieleden.

Anderzijds beschreef Jeannine Therry, voorzitster van het Global Service Team (sociaal team), de verschillende redenen waarom de Lions Club Damme-Zwin De Wip financieel ondersteunt. Een nationale Lions-prijs zou De Wip nog meer kunnen ondersteunen. Met deze extra financiële boost, kan men het aantal ondersteunde kinderen verhogen en enkele bijkomende activiteiten ondernemen.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter