Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Aqualex Concept Store: kunst en kranen

De Aqualex Concept Store in de Kustlaan 249 in Knokke-Heist wil een plek van beleving zijn, waar designkranen op een ongeziene manier worden tentoongesteld, maar ook meer dan dat. Sinds 2022 cureert het bedrijf er kunstexpo’s van hoog niveau samen met onder meer gerenommeerde collectioneurs en veilinghuis Phillips. Op een artistieke manier wil Aqualex bezoekers zo uitdagen anders te kijken naar water, en ze zo indirect aanzetten om over te schakelen naar de buitengewone drinkervaring waar het bedrijf voor staat.

 

Relatie tussen kunst en ondernemerschap

Op 15 maart 2024 opende AQUALEX de deuren van zijn showroom voor de collectie van Van Den Weghe, een internationaal marmer- en natuursteenbedrijf dat nauw samenwerkt met kunstenaars, (interieur-)architecten en designers. De tentoonstelling met werken uit de privécollectie van Bieke en Tanguy Van Quickenborne wordt gecureerd door Lieselot Vandecapelle en is een podium voor niet-commerciële werken en opkomende kunstenaars zoals Peter Sutherland, Kris Martin, Inès van den Kieboom en vele anderen. Tot en met 27 juni kan je in de AQUALEX Concept Store terecht voor kunst uit de Van Den Weghe collectie met opvallende thema’s zoals duurzaamheid en de nabijheid van de zee.

 

Elen Braga

In dezelfde tijdspanne als voorafgaande expositie, stelt AQUALEX een unieke samenwerking met kunstenares Elen Braga voor. De Braziliaanse multimedia-artieste kreeg de kans om het AQUALEX Arena-drinksysteem te bekleden met een prikkelend werk. Met het handgetufte ontwerp wil Braga de groeiende dreiging van plasticvervuiling en de bijbehorende gevolgen weergeven.

 

Jan De Vliegher

Vanaf 30 juni exposeert Belgische kunstenaar Jan De Vliegher in de AQUALEX Concept Store met een unieke reeks schilderijen. In zijn werk probeert De Vliegher het licht te vangen, het licht dat weerkaatst en reflecteert in abstracte vormen. In zijn schilderkunst spat de creatievreugde er duidelijk van af. Ieder kunstwerk uit de solotentoonstelling is een verwijzing naar Knokke-Strand, Monet en reflecties in glaswerk. In de tentoonstelling zal Jan De Vliegher ook een AQUALEX Arena bekleden met een eigen ontwerp.

Phillips 

Onder de titel ‘Summerwave’ brengt Veilinghuis Phillips een reeks bekende en minder-bekende kunstenaars naar de AQUALEX Concept Store. Het veilinghuis is internationaal bekend omwille van de hedendaagse kunst uit de 20e eeuw die het verzamelt. Tijdens de zomer zijn veel klanten en kunstverzamelaars aan de kust te vinden; een unieke geleigenheid voor Phillips om in de showroom van AQUALEX te exposeren. Een aantal werken zullen bovendien te koop worden aangeboden. Marianne Hoet van Phillips licht al een tipje van de sluier op. De zomerexpo zal werken van Daniel Buren, Pablo Picasso en Loïc Raguénèz tonen. De kunstselectie ‘Summerwave’ is te bezoeken van 1 augustus tot en met 30 augustus.

Robin Vermeersch  

Baden in kunst krijgt dankzij kunstenaar Robin Vermeersch een haast letterlijke betekenis. Vanuit een milieubewuste overtuiging en met inspiratie geput uit de natuur, vertaalt hij een eigen visie in zijn sculpturen en schilderijen. In een samenwerking met Arteconomy bedacht Vermeersch een reeks zwembadconcepten met unieke opdrukken voor een ongezien kunstzinnig effect. In de AQUALEX-showroom zal Vermeersch een Arena-drinkwatersysteem bekleden waarbij dezelfde technieken en bezieling gebruikt worden als bij het zwembadenproject. Ontdek het creatieve brein van Vermeersch vanaf 1 augustus in de AQUALEX Concept Store te Knokke.  

 

Waterkraan als kunstzinnig designobject 

Volgens CEO Alexander Vanlerberghe bestaat er een nauwe verwantschap tussen het bedrijf en de kunstwereld: “Sinds de oprichting drijven we op innovatie en daarin voelen we ons verwant met kunstenaars", aldus de CEO. "Ook het gevoel voor esthetiek hebben we gemeen. Een waterkraan kan een fraai designobject zijn, een kunststuk dat je niet alleen in de keuken, maar ook in je living, slaapkamer, hotellobby of wachtruimte plaatst. Het gaat om zoveel meer dan een kraan. We willen dat iedereen anders kijkt naar en denkt over water.”

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter