Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Een dagje Brusselen in de sporen van Jean-Michel Folon   

Op donderdag 9 mei 2024 vanaf 7.30 uur organiseert het team Educatie van het Cultuurcentrum Scharpoord een culturele uitstap naar Brussel in de sporen van Jean-Michel Folon. Onze hoofdstad viert dit jaar de 90ste verjaardag van wijlen kunstenaar Jean-Michel Folon en de 100ste verjaardag van het surrealisme met enkele unieke exposities in het Magritte Museum en Design Museum en met een beeldenparcours in de stad.   

  

Folon in het Magritte Museum  

In de voormiddag breng je een bezoek aan het Magritte Museum waar er een speciale tentoonstelling gewijd is aan Folons veelzijdige talent. René Magritte, die in de schilderkunst de deuren van het mysterie opende, legde de basis voor de kunst van Folon. Deze tentoonstelling confronteert de werken van beide grote Belgische kunstenaars met elkaar, en laat zien wat hen verbindt, maar benadrukt ook de specifieke kenmerken van hun eigen beeldtaal. Een fascinerende ontmoeting. ‘Magritte-Folon’ is meer dan een tentoonstelling. Het is een droomachtige ontmoeting en een vruchtbare dialoog tussen twee bijzondere beeldende werelden.  

Folon in the city  

In de namiddag volg je het beeldenparcours ‘Folon in the city’, die je meeneemt op een artistieke reis langs het Koningsplein, de Kunstberg en de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, waar twintig van Folon’s sculpturen te bewonderen zijn.   

  

Tentoonstelling Olivetti-Folon in het Design Museum  

In het Design Museum Brussels ontdek je de boeiende relatie tussen Olivetti en de kunstwereld tijdens de Olivetti – Folon tentoonstelling. Sinds de oprichting in 1908 heeft Olivetti naam gemaakt met legendarische producten zoals schrijfmachines, maar ook door hun nauwe banden met kunst. Bijna drie decennia lang werkte de Belgische kunstenaar Jean-Michel Folon voor Olivetti, waar hij posters, reclameproducten en creatieve boeken produceerde. Deze tentoonstelling in samenwerking met het Museo Civico Pier Alessandro Garda, de Associazione Archivio Storico Olivetti en de Fondation Folon, belicht de rijke artistieke samenwerking tussen Olivetti en Folon.     

  

Prijs   

€ 65   - code 24EUI16  

Schrijf in   

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter