Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Lek in waterleiding op centrale begraafplaats

Op de centrale begraafplaats in Westkapelle heeft het gemeentebestuur een lek vastgesteld in de waterleiding. Daardoor kunnen de diverse waterkraantjes, die de burger toelaat om een gieter te vullen, momenteel niet worden aangesloten. Een aansluiting aan het waternet zou immers een verspilling van minimaal 16.000 m³ water per dag betekenen wat uiteraard onverantwoord is.



Daarom zocht het gemeentebestuur naar een voorlopige oplossing om de burgers toch toe te laten op een degelijke manier hun graven en bloemperken te onderhouden. Op de site van de centrale begraafplaats plaatste de dienst Stadsonderhoud op dinsdag 26 maart 2 watertanks zodat de bezoekers daar een gieter kunnen vullen. De technische dienst zal deze reservoirs tijdig bijvullen.



Het gemeentebestuur maakt ondertussen werk van een duurzame oplossing, ook door recuperatie van regenwater, zodat de diverse waterkraantjes dicht bij de perken terug kunnen aangesloten worden. Dit zal echter nog wat tijd vragen. Het gemeentebestuur verontschuldigt zich alvast voor het tijdelijk ongemak.  


Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter