28 december, 2016 - 30 juni, 2017

Cantic@mare klaar voor 10-jarig jubileumconcert

De toegangskaarten waren al een tiental dagen vóór 18 december 2016 uitverkocht en toch stonden nog talrijke mensen aan de deur aan te schuiven. In een eivolle Christus Koningkapel in Duinbergen kregen de ruim 230 luisteraars dan ook waar voor hun geld en waren achteraf vol lof over het sfeervolle intimistische concert. Op schitterende wijze liet het Cantic@Mare Ensemble o.l.v. Tony Venneman horen hoe componisten als Bach tot Mozart tot de eigentijdse Schram en Rutter zich door de eeuwen heen door Kerstmis hebben laten inspireren.

Sopraan Inge Zutterman bracht als soliste of in harmonie met het koor het publiek in vervoering, terwijl Rita Van Neygen zin en betekenis duidde in haar stijlvolle voordracht van doordachte poëtische intermezzo’s. Ook de muzikale begeleiding was met zorg uitgekozen: Marc Stepman aan de piano en cellist Bart Tanghe vulden op een sobere, maar passende manier het vocale werk aan.

“Behoudens de liederen in samenzang zat het publiek anderhalf uur lang ademloos te luisteren, geen stoel werd verschoven, geen kuch was te horen. De staande ovatie was dan ook een treffend bewijs dat het koor helemaal klaar is voor hun veelbelovend 10-jarige jubileumconcert op 13 en 14 mei 2017” aldus een fiere voorzitter Luc Faillie.