16 oktober, 2017

Het CWXRM atelier komt naar Knokke-Heist van 24 oktober t.e.m. 5 november

CWXRMNaar aanleiding van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog verwelkomt Knokke-Heist het atelier van CWXRM (ComingWorldRememberMe) in het Cultuurcentrum Scharpoord. Het project werd opgestart in 2014 door de Provincie West-Vlaanderen om de slachtoffers van WOI te herdenken. De afgelopen jaren heeft het atelier van CWXRM halt gehouden op verschillende plaatsen in heel Vlaanderen. Dat leverde ondertussen al meer dan 330 000 beeldjes op. Het einddoel is om 600 000 beeldjes te maken, ter nagedachtenis van de 600 000 slachtoffers die tijdens WOI op Belgische bodem vielen. Deze beeldjes zullen in 2018 voor een buitenkunstwerk aan de Palingbeek in Ieper worden gebruikt. In het atelier zullen maar liefst zestien persen ter beschikking staan. Voor de gelegenheid zullen er ook vier persen in het For Freedom Museum staan zodat de bezoekers daar ook meteen een beeldje kunnen maken. 

 

Wil je ook deel uitmaken van dit herdenkingsproject? Iedereen is welkom om zelf gratis een beeldje uit klei te persen en zo een bijdrage te leveren aan het kunstwerk. Neem deel met je vereniging, gezin of individueel. 

 

Wanneer?
24 oktober t.e.m. 5 november 2017, elke dag van 9 tot 22 uur.

Waar?
Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, 8300 Knokke-Heist 

Inschrijven?
Inschrijven is niet nodig. Enkel voor groepen vanaf 10 personen is het aangeraden om zich in te schrijven aan het onthaal van Cultuurcentrum Scharpoord.

 

Het project wordt volledig ondersteund door de gemeente, heemkring Cnock is hier, Kiwanis Knokke-Zoute en het For Freedom Museum.