12 januari, 2018

Renovatie van sporthal De Stormmeeuw gestart

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist voorziet op de meerjarenplanning voor de komende drie jaar bijna 13 miljoen euro voor een ambitieus project om het sportcentrum Olivier op te waarderen tot een aantrekkelijk, open sportpark met uitbreiding en renovatie van sporthal De Stormmeeuw en een moderne sportinfrastructuur voor voetbal en hockey. Op donderdag 11 januari 2018 startte de renovatie van sporthal De Stormmeeuw. De gasleiding wordt er momenteel gesaneerd en ook de trap van het cafetaria wordt uitgebroken. De elektriciteit en het sanitair worden vernieuwd en in het nieuwe onthaal van de sporthal komt een lift.  Naast een nieuwe onthaalruimte komt er een judozaal en wordt het terras van de cafetaria uitgebreid.  Ook de omgeving van de sporthal wordt verfraaid met o.a. een uitbreiding van de parking.  

Er gebeurden eerder al enkele relatief kleine investeringen in sportcentrum Olivier. Op het A-terrein is de kunstgrasmat met kurkvulling (€ 481.347) afgewerkt en de verlichting is aangepast tot 200 Lux (€ 11.292). Ook een omheining van 8 m hoog en een betonpad rond het kunstgrasveld op het B-veld voor voetbal werden gerealiseerd (€ 198.759). Op het schuttersveld is een nieuwe installatie voor speer- en discuswerpen voorzien (€ 44.770).

In de loop van dit jaar starten ook nog de werkzaamheden voor de uitbreiding van de voetbaltribune met twee nieuwe vleugels met hospitalityruimte en nieuwe kleedkamers. In 2019 komt er aan het hockeyterrein een nieuw gebouw met kleedruimten en een cafetaria. Dan wordt ook de hele site van stadion Olivier omgevormd van een omheind fort tot een meer open park.