12 oktober, 2018

Wereldwinkeldag met modeshow en gratis pot choco bij Oxfam Knokke-Heist

Oxfam Wereldwinkel houdt op zaterdag 13 oktober 2018 van 10 tot 18 uur een Opendeurdag met fashion show. In ruil voor een lege, uitgewassen chocopot van gelijk welk merk ontvang je (zo lang de voorraad strekt) per gezin ook een gratis pot choco noten of fondant van Oxfam. Zo kies je voor een eerlijk alternatief en steun je de strijd voor een duurzame cacaosector. In 2003 namen Oxfam Wereldwinkel en Oxfam Solidariteit het initiatief om samen een winkel op te starten met producten uit Eerlijke Handel én 2e handelsproducten. Dit bleek meteen een schot in de roos. De verkoop van producten uit eerlijke handel steeg en Knokke-Heist werd in 2010 Fair Trade Gemeente. Deze succesvolle samenwerking wordt gevierd met een modeshow met tweedehandskledij en allerlei hippe accessoires en ecologische handtassen van eerlijke handel. Er is een show om 15 uur, de tweede show om 16 uur.  

Breng verkoopbaar tweedehandsmateriaal binnen

Wil je ook meewerken? Breng gerust kledij, boeken, brocante en alles wat nog verkoopbaar is binnen in de Oxfam winkel. Zo verklein je de afvalberg en bevorder je duurzaam consumeren. Je werkt mee aan een sociale samenleving in België: het geeft mensen die het minder breed hebben de kans om iets moois of nuttigs te kop en aan zachte prijzen. 

Trots op Belgische chocolade?

Een sensatie in je mond, een explosie van smaak: chocolade is één en al genot. En voor ons Belgen gaat het bovendien om een internationale trots! Maar achter 's lands favoriete lekkernij gaat nog steeds een donkere waarheid schuil van extreem arme boeren, toenemende kinderarbeid en massale ontbossing. De grote chocoladebedrijven doen zelf niet genoeg om deze problemen aan te pakken. Mensenrechten en het milieu beschermen is hun plicht. Geen keuze. De boodschap van Oxfam-Wereldwinkels aan onze politici is dan ook duidelijk: Draai niet rond de pot. Pas de regels aan! Maak ons echt trots op Belgische chocolade. Zorg voor nationale wetgeving én een bindend VN-verdrag dat bedrijven en supermarkten verplicht om de mensenrechten in hun toeleveringsketen te respecteren.