Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Heist viert Carnaval

 Nog een paar keer slapen en het is weer zover… Heist viert carnaval! Zak tijdens de eerste vier dagen van de krokusvakantie af naar Heist voor een feestelijke, creatieve en dolle ontmoeting. Naar jaarlijkse traditie tonen de grote stoet op zondag en de verlichte avondstoet op dinsdag de creativiteit van de carnavalisten op z’n best. Tot op vandaag zijn er nog steeds groepen die kostuums en praalwagen helemaal zelf ontwerpen en realiseren.

Omdat de stoeten zijn uitgegroeid tot de grootste van de provincie, participeren vandaag talrijke andere verenigingen uit België en Nederland aan dit feestelijke evenement. Het is een fantastische beleving om de stoet doorheen de gezellige straten van Heist te zien trekken. Achteraf kan je stevig uit de bol gaan in de vele cafés en feestplekjes en dat tot in de vroege uurtjes.

Andere evenementen zoals de Sprotjesdag, de gemaskerde voetbalwedstrijd, het kindercarnavalbal, de Klasparade en de aanstelling van keizerin Mirjam I – voor het eerst in de Heistse geschiedenis hebben we een keizerin - zorgen ervoor dat er op elk moment tijdens de vierdaagse wel iets te beleven valt.

Zelfde parcours voor zondagstoet- en avondparade op dinsdag Het parcours is dit jaar lichtjes gewijzigd. De route van de stoet op zondag 11 februari is opnieuw gelijk aan die van de verlichte avondoptocht op dinsdag 13 februari 2024. De praalwagens starten onder begeleiding van Keizerin Mirjam I op zondag om 14 uur aan het station van Heist en begeven zich in noordelijke richting via de Bondgenotenlaan, door de Noordstraat naar de Pannestraat om dan ter hoogte van het kruispunt met de Krommedijk de Knokkestraat in te rijden en te eindigen over De Bolle. Als het weer het toelaat, dan openen op zondag de reuzen Pier en Wanne de stoet.

Om 19 uur worden de winnende praalwagens bekendgemaakt op het sfeerplein De Bolle. Op dinsdag start het carnavalprogramma om 18.30 uur met de babeluttenworp en popverbranding op het Stationsplein, om 19 uur gevolgd door de verlichte avondstoet.

Bescherm je oren

Vergeet ook niet je oren (en zeker die van jonge kinderen) te beschermen tegen de soms wel luide muziek. Wie zijn oordoppen thuis vergeten is, kan er altijd vragen aan de hostessen van Carnaval Earlines die je vooraan in de stoet tegenkomt.

Carnaval-app

Om ervoor te zorgen dat je alle informatie van deze dolle vierdaagse makkelijk bij de hand hebt, werd een handige carnaval-app ontwikkeld. Download dus zeker de app of neem een kijkje op de website en blijf zo op de hoogte van al het reilen en zeilen rond carnaval.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter