Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Foto Knokke-Heist

Bezoek van 23 september tot en met 12 november 2023 (gesloten op maandag m.u.v. herfstvakantie) de fototentoonstelling True Wildlife van Tom D. Jones en Fotolink 2023 in Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist.

TRUE WILDLIFE

Tom D. Jones toont met de tentoonstelling TRUE WILDLIFE zijn meest recente project, waar hij van 2017 tot 2023 aan heeft gewerkt. Door zo dicht mogelijk tot bij de wilde dieren te komen en als een portretfotograaf de kleinste details vast te leggen, toont hij het unieke karakter van wildlife. Van imposante olifanten en witte neushoorns tot de hoogst onberekenbare nijlpaarden en buffels of de met uitsterven bedreigde berggorilla’s, stuk voor stuk passeerden ze zijn lens.  

“Voor mij staat de absolute vrijheid van het dier centraal, er is dan ook geen enkel dier in mijn reeks dat gevoed wordt, leeft in een privé reservaat of om het even welke vorm van gevangenschap. Deze reeks moet het unieke van onze wildlife accentueren en het respect afdwingen dat deze wezens verdienen”, aldus Tom D. Jones.

Tom D. Jones werkt het liefst in de nationale parken van Kenia waar de dieren nog in alle vrijheid kunnen leven en rondtrekken. Door zijn goede contacten en nauwe samenwerking met de lokale bevolking, kon hij snel inspelen op de uitzonderlijke en onvoorspelbare omstandigheden. Om het tijdloze, artistieke karakter van de beelden te benadrukken koos hij voor zwart-witfoto’s op groot formaat.

De fototentoonstelling TRUE WILDLIFE is van zaterdag 23 september tot en met zondag 12 november te bezichtigen in de bovenhal van cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist. Met zijn 700 m2 aan exporuimte en zijn state of the art verlichting heeft het alle troeven in huis om de foto’s volledig tot hun recht te laten komen. Samen met de tentoonstelling verschijnt ook het fotoboek, uitgegeven door Lannoo (in het Engels) en Kunth (in het Duits), dat internationaal wordt verspreid. Zijn vriend en collegafotograaf Steve McCurry verzorgde het voorwoord van deze publicatie.

RONDLEIDINGEN
Bezoek op zondag 15 en 29 oktober en zondag 5 november om 11 uur de foto-expo samen met Tom D. Jones. Graag op voorhand een seintje via cc.ticket@knokke-heist.be want de plaatsen zijn beperkt tot 20 deelnemers. De rondleiding is gratis en je betaalt enkel je toegangsticket.

FOTOLINK

Tijdens Fotolink 2023 zetten Fotokring Diagonaal en Fotokring Knokke-Heist lokale fotografietalenten in de kijker. De expo bevindt zich in de benedenhal van het cultuurcentrum.

TICKETS

TRUE WILDLIFE

8 EUR: volwassenen >26 jaar
6 EUR: 18-26 jaar, EDC-houders en groepen +10 personen
6 EUR: Omruilvoordeel uitpas: 15 punten = 2 euro korting.
Gratis voor <18 jaar en begeleider EDC-houders

 

FOTOLINK

Gratis te bezoeken.

OPENINGSUREN

Alle dagen open van 10 tot 18 uur.
Gesloten op maandag.

CONTACT

Wens je meer informatie over de lopende en/of toekomstige tentoonstellingen?
Contacteer ons via foto@knokke-heist.be en onze medewerkers helpen je graag verder.

Leden van de pers bezoeken de betalende foto-expo's gratis op vertoon van een geldige perskaart en in return voor publiciteit.