Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Foto Knokke-Heist

Bezoek van 23 maart tot en met 12 mei 2024 de vijfde editie van Unknown Masterpieces in Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist. De foto-expo is dagelijks open van dinsdag tot en met zondag (ook op maandag in de paasvakantie).

UNKNOWN MASTERPIECES

Unknown Masterpieces toont het werk van 10 onbekende, nog onbeminde Belgische fotografen. Foto Knokke-Heist wil hiermee jong en iets minder jong fototalent naar buiten laten treden en hen op het spoor zetten naar een beloftevolle loopbaan. In deze vijfde editie ontdekt de bezoeker uiteenlopend fotowerk, van intieme portretten tot weidse landschappen, zorgvuldig gecureerd door Stephane Verheye en Freddy Van Vlaenderen.

Naast deze 10 fotografen toont het Cultuurcentrum ook het werk van Maroesjka Lavigne, die na haar deelname aan Unknown Masterpieces in 2014 een indrukwekkend internationaal parcours aflegde.

MAROESJKA LAVIGNE

Someone, somewhere, sometime

Een delicaat palet van kleuren typeert het werk van Maroesjka Lavigne. Gefascineerd door landschappen die voortdurend veranderen en binnenkort wel eens dreigen te verdwijnen, ondernam zij lange reizen naar ongerepte plekken in Namibië, IJsland, Argentinië en de VS. Rijdend door de desolate, besneeuwde en bloeiende landschappen van de winter en de lente, ging zij op zoek naar een moment waarop kleur, licht en het onderwerp samensmolten tot een moment dat opviel. Altijd is zij geïnteresseerd in hoe mensen omgaan met de overweldigende intensiteit van de natuur en hoe deze relatie standhoudt. Dit levert verbluffend mooie foto's die teder zijn afgestemd op de omgeving en het onderwerp. Met ‘Someone, somewhere, sometime’ toont zij het Belgische publiek een overzicht van haar werk tot nu toe.

Maroesjka Lavigne (België, °1989) behaalde haar Master in Fotografie aan de Universiteit Gent. Haar werk was te zien in onder andere Foam Talent in Amsterdam, Robert Mann Gallery in New York, Galerie Hug in Parijs en Museum Dr. Guislain in Gent. Voor haar werk ontving zij onder andere de prijs Emerging Talent van Lensculture (2014), de Harry Penningsprijs in Eindhoven (2015) en de eerste plaats in de categorie Landschap bij de Sony World Photography Awards (2016).

10 TE ONTDEKKEN FOTOGRAFEN

Met Unknown Masterpieces brengt Knokke-Heist traditiegetrouw 10 te ontdekken talenten naar buiten. Kom langs en en laat je inspireren door de werken van Abdul-Vahit Duman, Anaïs Gamme, Barbara Vandendriessche, Femke Neyt, Jef Bex, Kenny Ros, Margot Vervust, Philippe Digneffe, Sylvia Konior en Valérie Naessens.

MEET THE ARTISTS

Zin om één van de deelnemende fotografen te ontmoeten? Dat kan op volgende dagen telkens van 14 tot 18 uur.

MAROESJKA LAVIGNE: zaterdag 13 april
KENNY ROS: zondag 14 april
ANAÏS GAMME: zondag 14 april
JEF BEX: zaterdag 20 april & zondag 21 april
VALERIE NAESSENS: zondag 28 april
PHILIPPE DIGNEFFE: zaterdag 27 april & zondag 12 mei
SYLVIA KONIOR & BARBARA VANDENDRIESSCHE: zondag 5 mei

TICKETS

8 EUR: volwassenen >26 jaar

6 EUR: 18-26 jaar, EDC-houders en groepen +10 personen

6 EUR: Omruilvoordeel uitpas: 15 punten = 2 euro korting

Gratis voor <18 jaar en begeleider EDC-houders

OPENINGSUREN

Alle dagen open van 10 tot 18 uur.

Gesloten op maandag (behalve in de paasvakantie).

CONTACT

Wens je meer informatie over de lopende en/of toekomstige tentoonstellingen?

Contacteer ons via foto@knokke-heist.be en onze medewerkers helpen je graag verder.

Leden van de pers bezoeken de betalende foto-expo's gratis op vertoon van een geldige perskaart en in return voor publiciteit. Gelieve dan ook bij je bezoek je gegevens achter te laten zodat de communicatiedienst Knokke-Heist eventueel contact met je kan opnemen.