Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Foto Knokke-Heist

Pik deze zomer twee fototentoonstellingen mee in Cultuurcentrum Scharpoord. Van 18 juli t/m 16 augustus staat de gratis buitenexpo World Press Photo op het programma. Daarnaast stelt de Canadese fotograaf Edward Burtynsky van 7 juni t/m 29 september tentoon met het unieke project 'Water'. Beide expo's zijn primeurs voor België en enkel en alleen te zien in Knokke-Heist.

WORLD PRESS PHOTO

18 juli t/m 16 augustus
Gratis buitenexpo in de tuin

World Press Photo is een prestigieuze wedstrijd en fototentoonstelling die elk jaar de meest krachtige en indrukwekkende fotojournalistiek van over de hele wereld in de schijnwerpers zet. Opgericht in 1955, heeft deze organisatie een lange geschiedenis van het belonen van fotografen die opmerkelijke momenten vastleggen, van nieuwsgebeurtenissen tot menselijke emoties en sociale kwesties. De winnende beelden bieden vaak een diepgaand inzicht in de meest urgente kwesties van onze tijd en fungeren als een krachtig instrument voor het bevorderen van bewustzijn en verandering.

De jaarlijkse World Press Photo tentoonstelling reist de wereld rond en is in België enkel te zien in Knokke-Heist. Wie de gratis buitenexpo wenst te bezoeken, kan hiervoor terecht in de tuin van Cultuurcentrum Scharpoord.

WATER

7 juni t/m 29 september
Betalende expo in het Cultuurcentrum

De fototentoonstelling WATER onderzoekt de controversiële relatie tussen de mensheid en water: basisonderdeel van ons lichaam, essentiële hulpbron voor ons leven én die van onze planeet. Onmisbaar en van levensbelang. Dat maakt water de meest kostbare vloeistof; het nieuwe goud.

De abstracte foto's van Edward Burtynsky, soms elegant, soms beklijvend, zweven tussen de werelden van schilderkunst en fotografie en vormen een meeslepend portret van water dat zich aandient als een open vraag over de relatie van de mens met de natuur.

Gezien de grootsheid van het onderwerp heeft Burtynsky geavanceerde technologieën gebruikt. Ontzagwekkende opnamen vanuit de lucht (via helikopters en drones) geven je een prachtig perspectief op water. Deze foto expo brengt je verbazing en verwondering, en leidt je van fascinatie tot bewustzijn: want het milieu is van wereldwijd belang en net zo urgent als onze basisbehoeften.

De expo is opgebouwd volgens 6 verschillende hoofdstukken: In nood, Controle, Landbouw, Hydrocultuur, Bron, Oever en Waterfront. Zo krijg je als bezoeker een heel divers beeld van water.

LEZING
vrijdag 7 juni om 20 uur

Internationaal geprezen Canadees fotograaf Edward Burtynsky reist af naar België voor de opening van de expo ‘WATER, HET NIEUWE GOUD’. Op 7 juni geeft hij een exclusief interview en jij krijgt de kans om hier bij te zijn! Afsluitend is er ruimte voor het publiek om een persoonlijke vraag te stellen aan Burtynsky. Nadien kan je ook het boek ‘Water’ kopen dat dan vers van de pers is en door hem laten signeren! Een ticket kost 18 euro en is inclusief toegang tot de expo op vrijdag 7 juni van 18 uur tot 19.45 uur.

Meer info en tickets voor de lezing vind je op de webpagina waterexpo.be

PRIJZEN VOOR DE EXPO *

Standaard ticket: 15 euro
Groepstarief (groep vanaf 10 personen): per persoon 12 euro
Ticket onder 25 jaar: 12 euro  
Scholen (schoolgroep vanaf 10 personen): per persoon 5 euro

* plus eenmalig 0,89 eurocent reserveringskosten per besteld online ticket

ORGANISATIE

De fototentoonstelling 'WATER' is een organisatie van De Donkere Kamer in samenwerking met Knokke-Heist. Heb je een vraag of wens je meer informatie? Contacteer dan De Donkere Kamer eenvoudig via hun website donkerekamer.com

CONTACT

Wens je meer informatie over de lopende en/of toekomstige tentoonstellingen?
Contacteer ons via foto@knokke-heist.be en onze medewerkers helpen je graag verder.

Leden van de pers bezoeken de betalende foto-expo's* gratis op vertoon van een geldige perskaart en in return voor publiciteit. Gelieve dan ook bij je bezoek je gegevens achter te laten zodat de communicatiedienst Knokke-Heist eventueel contact met je kan opnemen.

*Geldt enkel voor expo's georganiseerd door Knokke-Heist. Voor tentoonstellingen georganiseerd door derden gelden andere afspraken. Gelieve je steeds te informeren bij de balie van de tentoonstelling.