Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Foto Knokke-Heist

UNKNOWN MASTERPIECES 01.05 t/m 30.05.21
MOROWA - Sylvia Jones 01.05 t/m 30.05.21
WORLD PRESS PHOTO 17.07 t/m 15.08.21

UNKNOWN MASTERPIECES + MOROWA - Sylvia Jones

01.05 t/m 30.05.21

Unknown Masterpieces.

In de editie 2021 brengen we 10 te ontdekken fototalenten naar buiten. De aangewende beeldcultuur van de verschillende fotografen is daarbij totaal verschillend omdat de beeldmakers aan storytelling doen die duidelijk uiting geeft van een weloverwogen denkproces. Dat moet ons toelaten in deze moeilijke tijden tot introspectie te komen, onze levensloop een andere richting te geven. De bezoeker wordt uitgenodigd zijn eigen waarheid in te vullen, de eventuele desoriëntatie weg te schuiven en een positieve dialoog op te zetten met poëtische schoonheid die de weg baant naar een bevredigd gevoel en een optimistische toekomst.

Deelnemende fotografen.

Bert Daenen, Olympe Tits, Giannina Urmeneta Ottiker, Leen Brands, Anne Verrassel, Charlotte Mariën, Karel Mus, Hannah Moens, Heleen Van Maele, Emilie Bonjé.

Morowa - Sylvia Jones.

Sylvia Jones (Knokke-Heist °1972)

Na een succesvolle carrière van 23 jaar als gelauwerd portretfotografe was Sylvia toe aan een nieuwe uitdaging. Ze besloot zich volledig toe te leggen op haar eigen, persoonlijk werk.

Met haar empathisch oog creëert ze een unieke fotografische taal gekenmerkt door sterke composities, een bijzondere finesse en een grote levensvreugde. Je kan als het ware in de ziel van de geportretteerde kijken.

De voorbije jaren reisde ze meerdere malen naar Afrika waar haar man Tom D. Jones werkt aan een nieuw project. Ze kreeg er een mateloze bewondering voor donkere vrouwen met hun pikzwarte, bijna fluwelen huid, die niet weg te denken zijn uit de Afrikaanse cultuur. 

Dit resulteerde in de reeks ‘Morowa’ dat ‘Koningin’ betekent.

Tickets voor Unknown Masterpieces en Morowa - Sylvia Jones.

Standaardprijs: 8 EUR
Uitpas: 5 EUR
Gratis voor -18

De tentoonstellingen Unknown Masterpieces en Morowa - Sylvia Jones zijn één bezoek. Afzonderlijke tickets zijn niet mogelijk.
Tickets bestellen is eenvoudig en doe je via onze webshop.

Omruilen van je ticket

Wens je je reeds aangekocht ticket om te boeken? Dan kan dit via onze webshop. Let wel, het verplaatsen kan enkel voor de oorspronkelijke bezoekdatum.

Volg deze stappen om je datum en tijdsslot aan te passen:
1. Log in met jouw gegevens op onze webshop
2. Ga naar mijn profiel
3. Selecteer Historiek en overzichten 
4. Selecteer 'mijn exposities' in de dropdown-folder
5. Selecteer verplaatsen, kies je datum en tijdsslot en sluit af

Handig om te weten

Per tijdslot mogen maximum 25 personen de tentoonstelling binnen. Dit is het aanvangsuur van je bezoek. Maar eens binnen neem je de tijd om in alle rust de foto's te bekijken. Een gemiddeld bezoek duurt ongeveer een uur.

Er wordt regelmatig gepoetst, er is ontsmettende handgel ter beschikking en het dragen van je eigen mondmasker is verplicht vanaf 12 jaar.

De tentoonstelling heeft een afzonderlijke ingang aan de kant Lispannenlaan/Zegemeer dus niet de hoofdingang van het Cultuurcentrum. Er is signalisatie vanaf de parking voorzien om makkelijk je weg te vinden.

WORLD PRESS PHOTO

17.07 t/m 15.08.21
Gratis

De Belgische première van de fototentoonstelling World Press Photo vindt in 2021 opnieuw plaats in het Cultuurcentrum Scharpoord. Op deze fototentoonstelling worden de meest aangrijpende en beklijvende beelden van het voorbije jaar aan de bezoeker gepresenteerd. En dat wordt jaarlijks gesmaakt. Zo bezochten meer dan 5500 fotoliefhebbers de vorige editie. Ook deze zomer wordt de openluchttentoonstelling coronaproof opgesteld in de tuin van Scharpoord. Het is nu al uitkijken naar het heerlijk genieten van kwaliteitsvolle fotografie met het ruisen van de bladeren als achtergrondmuziek.  

WORDT VERWACHT

2022 FRIEKE JANSSENS & SERVAAS VAN BELLE