Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Foto Knokke-Heist

WORLD PRESS PHOTO 16.07 t/m 15.08

WORLD PRESS PHOTO 2022

UNIEKE BUITENTENTOONSTELLING

Van zaterdag 16 juli t/m zondag 15 augustus 2022 kan je in de tuin van Cultuurcentrum Scharpoord de reizende foto-expo van World Press Photo 2022 gratis bezichtigen.

Dit jaar zonden maar liefst 4066 fotografen uit 130 landen niet minder dan 64823 beelden in. De winnaars van de World Press Photo 2022 zijn 24 fotografen die uit 23 verschillende landen komen: Argentinië, Australië, Bangladesh, Brazilië, Canada, Colombia, Ecuador, Egypte, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Indië, Indonesië, Japan, Madagaskar, Mexico, Nigeria, Nederland, Noorwegen, Palestina, Rusland, Soedan en Thailand.

De jury van de 2022 Photo Contest selecteerde de pakkende foto van Amber Bracken 'Kamloops Residential School' voor de New York Times als winnaar van de 'World Press Photo of the Year'. Saving Forests with Fire door Matthew Abbott, Australia, voor National Geographic/Panos Pictures.

De winnende foto 'Kamloops Residential School' werd genomen in Canada op de plek waar vorig jaar de stoffelijke resten van 215 kinderen teruggevonden werden in een anoniem massagraf. Het waren kinderen van de oorspronkelijke bewoners van Canada die tot in de jaren 60 heropgevoed werden in een internaat vlak bij de begraafplek. Om hen te herdenken, werden vorig jaar kruisen opgericht waar jurken aan hingen te wapperen.

Het doel van World Press Photo is de uitwisseling van kennis aan te moedigen en de verhalen van persfotografen aan een groot publiek te laten zien.

WORDT VERWACHT

Foto Knokke-Heist (voorjaar 2023)