Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Foto Knokke-Heist

Bezoek van 25 maart tot en met 11 juni 2023 de fototentoonstelling RANKIN: The Dazed Decades van Brits fotograaf RANKIN in Knokke-Heist. Verwacht je aan grensverleggende modefotografie met bekende gezichten.

KOOP TICKETS

RANKIN: THE DAZED DECADES

BRITS MODEFOTOGRAAF RANKIN KOMT NAAR KNOKKE-HEIST

In 1991 verscheen het eerste nummer van het iconische mode- en cultuurblad Dazed & Confused, dat al meer dan drie decennia geldt als toonaangevend tijdschrift in de mode-industrie en wereldberoemd werd dankzij zijn visuele iconografie. Als oprichter en eerste fotoredacteur van Dazed & Confused zette Rankin de visuele toon waar het blad bekend om staat.

Sinds de verschijning van het eerste nummer bleef Dazed & Confused continu grenzen verleggen en de jongerencultuur vormgeven. Etnische minderheden en LGBTQIA+-modellen werden systematisch in de kijker gezet en tal van rijzende sterren sierden de cover van het tijdschrift. Wat Rankin deed was ongezien: hij democratiseerde de modefotografie en deed de grenzen tussen mode, muziek, film & cultuur vervagen. Rankins werk uit zijn tijd bij Dazed & Confused is als een manifest over hoe hij de wereld ziet; een politiek statement zonder woorden, met beelden.

In de tentoonstelling "Rankin: The Dazed Decades" wordt zijn onnavolgbare stijl en visie op fotografie onder de loep genomen. Rankins grensverleggende fotoarchief belicht niet alleen de maatschappelijke kwesties die in het blad aan bod kwamen, maar ook de sterren en bekende gezichten die de afgelopen dertig jaar de popcultuur domineerden.

TICKETS

10 EUR: volwassenen >26 jaar
8 EUR: UiTPAS Regio Brugge, < 26 jaar, leden Gezinsbond, EDC-houders en groepen +10 personen
Gratis voor <18 jaar, Lerarenkaart (Klasse) en begeleider EDC-houders.

Tickets voor de foto-expo bestel je eenvoudig via onze ticketwebshop.

OPENINGSUREN

De foto-expo is alle dagen open van 10 tot 18 uur, behalve op dinsdag.

CONTACT

Wens je meer informatie over de lopende en/of toekomstige tentoonstellingen?
Contacteer ons via foto@knokke-heist.be en onze medewerkers helpen je graag verder.

Leden van de pers bezoeken de foto-expo gratis op vertoon van een geldige perskaart en in return voor publiciteit.
Gelieve je bezoek 5 dagen op voorhand aan te vragen via de persverantwoordelijke: Olivier Depaep - olivier.depaep@knokke-heist.be

WORDT VERWACHT

WORLD PRESS PHOTO
14 juli - 15 augustus

TOM D. JONES - TRUE WILDLIFE
23 september - 12 november

FOTOLINK
23 september - 12 november