Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Heist viert carnaval

Overzicht

Heist viert carnaval zal in 2022 in een mini-versie gevierd worden tijdens de eerste 4 dagen van de Krokusvakantie. Net zoals steeds is het een feestelijke en creatieve ontmoeting voor jong en oud dat zich vooral in cafés zal afspelen. Het gemeentebestuur probeert te ondersteunen waar mogelijk zodat de veiligheid en gezondheid van de feestvierders gegarandeerd wordt.

Overzicht evenementen tijdens de 4-daagse

Zaterdag 26 februari om 11 uur: Aanstelling van Prinses Mirjam I in zaal Ravelingen (maximum 500 personen worden toegelaten, CST is verplicht)

Zaterdag 26 februari vanaf 18 uur: In heel wat cafés in Heist en in zaal Ravelingen is er vanavond al een feestelijke avond met carnavalmuziek.

Zondag 27 februari om 10 uur: Vissersmis in de Sint-Antoniuskerk met aansluitend Bloemenhulde op het Vissershuldeplein

Zondag 27 februari vanaf 20 uur: Vanavond is er de verklede zotte zondag in heel wat cafés in Heist en in zaal Ravelingen tot in de vroege uurtjes.

Maandag 28 februari vanaf 16 uur: Sprotjesavond in Café De Meerpaal, Café Den Oosthoek, Café De Vuurtoren, café Terminus, café New London, café De Bolle, café Factory, café Bellevie, café Des Sports, Feesthut Ravelingen.

Dinsdag 1 maart vanaf 21 uur: Vette dinsdag in tal van Heistse cafés en in zaal Ravelingen tot in de vroege uurtjes.

Doorlopend: Kermis op het Heldenplein

 

Covid Safe Pass / ID - Polsbandjescentra

Er gelden nog steeds veiligheidsmaatregelen rond covid19. Zo is er een covid safe ticket & ID-controle bij het binnengaan van elke feestplek. Om dit gegeven gemakkelijker te maken voor de feestvierende massa biedt het gemeentebestuur polsbandjes aan. Op vertoon van een polsbandje kan je 24 uur lang (van 10 uur tot 10 uur) op alle feestplekken binnen zonder steeds de controle te moeten doen. Polsbandjes kan je verkrijgen op de verdeelposten in zaal Ravelingen en De Bolle op zaterdag (10-19 uur), zondag (10-19 uur), maandag (10-19 uur) en dinsdag (14-21 uur).

Daarnaast wil het gemeentebestuur overlast beperken en voorziet het extra toiletten en urinoirs rond de feestlocaties. Zo vind je extra toiletpunten op De Bolle, de parking aan 't Chouffke en op het Stationsplein.

De Klasparade: De kleinste & fijnste stoet van het land.

Jaarlijks organiseert het cultuurhuis een creatieve wedstrijd in de kleuter- en lagere scholen van Knokke-Heist. Vanaf 2022 is er een gloednieuw project: De Klasparade. Klassen worden uitgenodigd om een minipraalwagen te bouwen. Met deze praalwagens wordt een online stoet gehouden. Deze stoet kan je bekijken op deze pagina tijdens de Krokusvakantie.

Bovendien staan de praalwagens te pronken in de etalages van heel wat handelaars in Heist. Het is een leuke wandeling die je van het ene kunstwerk naar het andere leidt. Er zijn bij de deelnemende zaken, toerismekantoor en cultuurcentrum flyers te verkrijgen met alle informatie over dit project. Toeschouwers kunnen punten uitdelen en bepalen zo wie de hoofdwinnaar wordt van deze creatieve wedstrijd.